JAV vyskupai svarstys, ar LGBTQ+ bendruomenę remiantys katalikai gali gauti komuniją

Jungtinių Amerikos Valstijų vyskupų konferencija birželio 16–18 dienomis rengia nuotolinę konferenciją, kurioje ketina svarstyti, ar politikai – tarp jų ir JAV Prezidentas Džo Baidenas (Joe Biden) – remiantys moterų teisę pasidaryti abortą, taip pat ir LGBTQ+ asmenų teises, gali gauti komuniją. Vyskupų konferencija spręs, ar prašyti Doktrinos komiteto parengti dokumentą apie komunijos dalijimą šiame kontekste.

Asociatyvi Patrick Fore/Unsplash nuotr.

Valdas Gabrys, jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Jei konferencija prašytų parengti tokį dokumentą, tai būtų rimtas simbolinis Dž. Baideno ir kitų katalikų, remiančių abortus ir LGBTQ+ teises, pasmerkimas, kuris taptų susipriešinimo su Baltaisiais rūmais ir netgi Vatikanu šaltiniu.

Šv. Sostas per Tikėjimo doktrinos kongregacijos prefektą kardinolą Luisą Ladariją (Luis Ladaria) išreiškė pageidavimą atidėti diskusijas šiuo klausimus ir laikytis vienybės nepaisant išsiskyrusių nuomonių.

Šią savaitę Dž. Baidenas su oficialiu vizitu lankosi Europoje, vizito programoje nurodoma, kad JAV Prezidentas gali taip pat susitikti su Popiežiumi Pranciškumi
Naujesnė Senesni