Pateko į istoriją: pirmoji JAV viceprezidentė, dalyvavusi LGBTQ+ eitynėse

Jungtinių Amerikos Valstijų viceprezidentė Kamala Haris vėl pateko į istoriją: ji tapo pirmąja JAV viceprezidente, dalyvavusia LGBTQ+ eitynėse Vašingtone. Birželio 12 d. eitynėse K. Haris dalyvavo kartu su savo vyru Duglu Emhofu (Douglas Emhoff). K. Haris vilkėjo marškinėlius su užrašu „Meilė yra meilė“, o sutuoktinio marškinėlius puošė užrašas „Meilė pirmiausia“.

Kamala Haris | instagram.com/kamalaharris nuotr.


Valdas Gabrys, jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Renginyje K. Haris pasakė trumpą kalbą, kurioje pabrėžė, kad prezidento Džo Baideno (Joe Biden) Vyriausybė sieks LGBTQ+ bendruomenės teisių pažangos.

„Mes turime užtikrinti, kad mūsų translyčių asmenų bendruomenė ir jaunimas būtų apsaugoti. Mums vis dar reikia užtikrinti apsaugą darbo ir gyvenamojo būsto srityse. Turime atlikti dar daug darbo ir aš esu tikra, kad mes jo imsimės“, – sakė viceprezidentė.

Birželio 12 diena eitynėms pasirinkta neatsitiktinai – 2016 m. birželio 12 d. įvyko teroristinis aktas gėjų klube „Pulsas“ Orlando mieste. Ginkluoto išpuolio metu buvo nužudyti 49 klubo lankytojai.

„Prieš penkerius metus 49 LGBTQ+asmenys ir jų draugai mėgavosi vakaru naktiniame klube „Pulsas“, o po to, staiga, jų nebeliko. Šiandien mes prisimename tuos, kurie žuvo bei jų artimuosius ir pasižadame kurti pasaulį, kuriame nėra vietos ginkluotam smurtui“, – po eitynių „Twitter“ paskyroje rašė K. Haris.

Žudynes taip pat paminėjo Dž. Baidenas, pažadėjęs klubą paskelbti „nacionaliniu paminklu“.

„Artimiausiomis dienomis aš pasirašysiu įstatymo projektą, skelbiantį naktinį klubą „Pulsas“ nacionaliniu paminklu, įrašant tiesą: naktinis klubas „Pulsas“ yra šventa žemė, kuria jis tapo tą baisią dieną prieš penkerius metus“, – rašoma pranešime spaudai.

„Prisimindami visas naktinio klubo „Pulsas“ aukas prieš penkerius metus ir toliau dirbkime kad taptume geresne nacija – nacija, kuri pripažįsta ir saugo kiekvieno amerikiečio orumą ir saugumą“, – pranešime cituojamas JAV prezidentas.

Parengta pagal Madame le Figaro

Naujesnė Senesni