BBC atsiprašo: žurnalistai negali tyliai pritarti homofobijai

Žiniasklaidas gigantas BBC atsiprašė už tai, jog praėjusiais metais musulmoniškų šalių naujienų kanale net kelis kartus ištransliavo homofobiško pobūdžio socialinių tinklų vartotojų žinutes, kurių žurnalistai ir laidų vedėjai nekvestionavo.

Asociatyvi Jovaughn Stephens/Unsplash nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„BBC Arabic" naujienų tarnyba sukėlė pasipiktinimą po to, kai praėjusiais metais išleido homofobiško pobūdžio reportažų, galėjusių pasiekti per 42 mln. žiūrovų iš musulmoniškų valstybių. Juose matyti žmonių itin neigiamo pobūdžio komentarai socialiniuose tinkluose.

Kai kuriose žinutėse yra teigiama, kad homoseksualūs žmonės skleidžia COVID-19 infekciją, gėjai vadinami įžeidžiais žodžiais, sakoma, kad jie turėtų kalėti iki gyvos galvos. Tokių teiginių žurnalistai ir laidų vedėjai nekvestionavo, nekritikavo.

„Jie kurstė anti-LGBTQ+ įsitikinimus visame musulmoniškame pasaulyje ir prisidėjo prie toksiškos neapykantos, dėl kurios LGBTQ+ žmonės gyvena bijodami diskriminacijos, smurtinių išpuolių", - teigė LGBTQ+ teisių aktyvistas iš Jungtinės Karalystės Peteris Tatchellas.

BBC atstovai teigia pripažįstantys, kad „BBC Arabic" neįvykdė redakcijos standartų, dėl to yra vykdomi darbuotojų mokymai siekiant daugiau dėmesio skirti LGBTQ+ bendruomenės temai.

BBC teigė, kad reportažuose, kuriuose buvo išreikšta prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreipta neapykanta, siekta atspindėti sklindančias nuomones socialinėje žiniasklaidoje, tačiau redakcija pripažino, kad žurnalistai privalėjo tokius komentarus kvestionuoti, kritikuoti ir atspindėti daugiau konteksto.
Naujesnė Senesni