Gatvę, kurioje nužudytas homoseksualus ispanas, siūlo pervadinti jo atminimui

Dešimtys tūkstančių žmonių pasirašė elektroninę peticiją, kuria siūloma pervadinti Ispanijos miesto La Korunos, esančio Galicijos regione, gatvę, kurioje buvo žiauriai ir mirtinai sumuštas jaunas homoseksualus vaikinas, žuvusiojo vardu.

Samuelis Luizas | Instagram nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Žmogžudystė, įvykdyta galimai dėl neapykantos prieš asmenų grupę, skiriamą orientacijos pagrindu, įvyko gatvėje, pavadinimu Avenida de Buenos Aires.

24-erių metų slaugytojo Samuelio Luizo gyvybė užgeso po sužalojimų, kai netoli naktinio klubo „Anden" jį ėmė talžyti daugiau nei 10 asmenų, iš kurių keli jau sulaikyti policijos pareigūnų. Skelbiama, kad auka, susidūrusi su pavojumi, iš pradžių mėgino bėgti ir perbėgusi per du kvartalus porą šimtų metrų suklupo, o tuomet jį pasivijo įsiutusi gauja.

Jaunuolio mirtis sukrėtė Ispaniją, kuri seniai garsėja savo liberalumu, ir pribloškė LGBTQ+ bendruomenės aktyvistus bei politikus. Kyla klausimas, kas iššaukė tokį nusikaltėlių žiaurumą. Žmonės išėjo protestuoti į gatves.

O štai internete plinta peticija, kurią pasirašė jau daugiau nei 44 tūkst. asmenų, raginanti pakeisti La Korunos gatvės pavadinimą Samuelio Luizo garbei.

24-erių metų metų studentas Juanma, peticijos autorius, teigė visą gyvenimą gyvenęs La Korunoje ir jautęsis saugiai iki kol neperskaitė apie jauno homoseksualaus vaikino žmogžudystę. Anot jo, ramus miestas, staiga tapo slegiančia vieta, primenančia homofobijos kainą - žmonių gyvybes.

„Miestiečiai neturėtų pamiršti, ką šis nusikaltimas mums reiškia. Ši tragedija paveikė žmones ir jie nori, kad Samuelio vardu būtų pavadinta La Korunos gatvė, kuria jis daugiau niekada nebevaikščios", - sakė peticijos kūrėjas.

Anot jo, svarbu išsaugoti Samuelio atminimą, nes tai, ką jis patyrė, buvo ne tik homofobiškas nusikaltimas, bet ir nusikaltėlių žvėriškas džiaugsmas jį talžant, tad ši gatvė turėtų būti priminimas visiems, prie ko priveda neapykanta.

Vyriausybės vyriausybės delegatas Jose Minonesas žiniasklaidai pareiškė, kad šiuo metu tyrimas dėl žmogžudystės yra tęsiamas. Policija aiškinasi, ar tai buvo nusikaltimas iš homofobiškų paskatų.

„Teisėjas nuspręs, ar tai buvo neapykantos nusikaltimas“, - trečiadienį interviu Ispanijos SER radijui sakė J. Minonesas.

Liudytoja, vardu Lina, kuri teigė esanti Luizo draugė, Ispanijos žiniasklaidai sakė, kad išpuolio pradžioje vaikinas buvo itin užgauliojamas, vartojami žodžiai, nutaikyti į LGBTQ+ bendruomenę.

Policija neatmeta galimybės, kad ateityje bus sulaikyta dar daugiau asmenų. Analizuojami 15-kos žmonių žmonių liudijimai, įvykio vietoje užfiksuoti vaizdo įrašai mobiliaisiais telefonais, taip pat ir vaizdo įrašas, padarytas apsaugos kamerų.
 
Greitosios medicinos pagalbos ekipažas bandė atgaivinti S. Luizą įvykio vietoje, o paskui nuvežė į ligoninę, kurioje konstatuota vaikino mirtis.

Peticiją galima pasirašyti čia


Parengta pagal CNN ir PinkNews informaciją

Naujesnė Senesni