Kauno gimnazija gailisi leidusi iš tribūnos kalbėti teisiamam A. Kandrotui: „Atsiprašome už akibrokštą"

Ketvirtadienį nuvilnijo pasipiktino banga, kai į Kauno VDU „Rasos" gimnazijos surengtą šventę atvyko homofobiškais pasisakymais ir iniciatyvomis pagarsėjęs, šiuo metu net keliose bylose dėl finansinių aferų figūruojantis Antanas Kandrotas. „Vertinimams ir paieškoms tiesiog nebuvo laiko", - sprendimą motyvuoja gimnazijos vadovybė.

Antanas Kandrotas, visuomenėje žinomas kaip Celofanas, sveikino abiturientus | Momentinė ekrano kopija

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Tai, kad anti-LGBTQ+ teisių judėjimo „Šeimų gynimo maršas" šalininkas A. Kandrotas lipo ant scenos pasveikinti moksleivių, ne juokais supykdė ne tik LGBTQ+ teisių aktyvistus, bet ir nuvylė švietimo ministrę Jurgitę Šiugdždinienę, kuri stebėjosi mokyklos administracijos leidimu šiam veikėjui kalbėti mokiniams. Esą žmogus, dėl kurio pradėti ikiteisminiai tyrimai, nėra pats geriausias pavyzdys jaunimui.

Galiausiai į pasipiktinimą sureagavo ir pati gimnazijos administracija.

„Gerbiama gimnazijos bendruomene, suprantame Jūsų ir visuomenės reakciją į šios dienos akibrokštą brandos atestatų įteikimo šventėje. Užbėgdami už akių įvairioms interpretacijoms, jaučiame moralinę pareigą paaiškinti, kad tokia situacija susiklostė, kai renginyje turėjęs kalbėti tėvų atstovas neplanuotai atsisakė, o sveikinimo žodį tarė kito mūsų gimnazijos abituriento tėvas. Vertinimams ir paieškoms tiesiog nebuvo laiko. Apgailestaujame, kad ekspromtu susidariusios aplinkybės sujaukia gerus norus ir gadina šventės nuotaiką. Tikimės Jūsų supratingumo ir nuoširdžiai atsiprašome už akibrokštą", - rašoma ketvirtadienį gimnazijos išplatintame pranešime.
Naujesnė Senesni