Raskevičius kritikuoja Blinkevičiūtės pasisakymą: vadina tai neregėto lygio demagogija

Naujoji Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė mėgina supriešinti Partnerystės įstatymą ir sprendimus dėl Lietuvoje kilusios migrantų krizės, įsitikinęs Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius. Naujienų tarnyba ELTA rašo, kad V. Blinkevičiūtė pareiškė, jog gegužės mėnesį, kai Seime buvo kalbama Partnerystės įstatymą, buvo galima priimti projektus, kurie leistų padėti suvaldyti migrantų srautus.

Vilija Blinkevičiūtė | LSDP Kauno skyriaus nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

LGBTQ+ bendruomenei svarbus Partnerystės įstatymas buvo teikiamas Seimo pavasario sesijos metus, tačiau pritrūkus palaikymo, jis buvo atmestas po teikimo ir grąžintas tobulinimui.

„Girdžiu, kad Seimo pirmininkė sako, jog kitą savaitę šauks neeilinę Seimo sesiją dėl migracijos krizės. Man kyla natūralus klausimas, o kur buvo anksčiau. Kodėl tai nebuvo svarstoma, tarkime, bent jau gegužės mėnesį, nes nelegalių migrantų srautas pasipylė gegužės mėnesį? Kodėl reikia laukti nuo gegužės, iki liepos vidurio, kad galėtumėme apsvarstyti vieno ar kitų galbūt reikalingų įstatymų pakeitimą ir priėmimą“, – valdančiųjų partijų elgesį penktadienį „Žinių radijuje" kritikavo V. Blinkevičiūtė.

„Socdemės" pasisakymą itin aršiai sukritikavo Laisvės frakcijos Seime atstovas T. V. Raskevičius.

„Sutinku, kad vasaros kaitra ir augantys reitingai gali šiek tiek apsukti galvą, bet supriešinti migracijos krizę ir Partnerystės įstatymą yra naujo - man dar NEREGĖTO - lygio demagogija. Ypatingai apmaudu, kad ją skleidžia partijos, savo programoje kaip ir įsipareigojusios žmogaus teisių principams, pirmininkė", - savo „Facebook" paskyroje penktadienį pareiškė politikas.

Naujesnė Senesni