Raskevičius koreguos Partnerystės įstatymą pagal Nausėdos dūdelę

Seimo narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius teigia, kad lyčiai neutralios Partnerystės įstatymą planuojama derinti tiek su prezidentūra, tiek su Bažnyčios hierarchais, praneša naujienų agentūra ELTA. Jis teigė, kad taip bus elgiamasi stengiantis išvengti kritikos dėl įstatymo „stūmimo buldozeriu". Būtent tokia fraze, jog neva įstatymas stumiamas buldozeriu, anksčiau pasižymėjo LSDP pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.

T. V. Raskevičius ir G. Nausėda | Seimo kanceliarijos/Olga Posaškovos ir Džojos Gundos Barysaitės nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Be kita ko, T. V. Raskevičius pareiškė, kad rudens sesijos metu apie Stambulo konvencijos klausimą, lemiantį moterų teisių apsaugą, diskusijos iš valdančiųjų pusės nebus.

Kol kas manoma, kad diskusijos apie Partnerystės įstatymo projektą, kurį Seimas pavasario sesijos metu atmetė po teikimo ir grąžino tobulinti, prasidės nuo rugsėjo 10 dienos. Tiesa, kada tiksliai bus balsuojama, kol kas neaišku.

Prezidentas Gitanas Nausėda anksčiau yra pareiškęs, kad po Seimo pavasario sesijos, jeigu įstatymas būtų priimtas, šis nebūtų jo pasirašęs, nes esą įstatymas pernelyg sugretina partnerystę ir šeimos sąvoką. Tiesa, prezidentas nepaminėjo, kad šeimos vertinamos ne pagal tai, kokios lytys jas sudaro, o emocinio prieraišumo, tarpusavio pagarbos, gyvenimo kartu pagrindais - taip yra išaiškinęs Konstitucinis Teismas.

Tuo metu T. V. Raskevičius teigė, kad įstatymo projektas bus tobulinamas „pagal tai, ką pasakė prezidentas".

Liepos mėnesį Prezidentūroje apsilankęs politikas kalbėjosi su prezidento patarėjais, bet, teigė vėliau, tąkart kritikos apie Partnerystės įstatymą, jog esą šis pernelyg sugretina šeimas ir partnerystę sudarysiančius asmenis, neišgirdo.

Vis tik vėliau spaudos konferencijos metu G. Nausėda jau pareiškė, kad įstatymas jam nepatiko būtent dėl to.

T. V. Raskevičius teigė, kad į pastabas bus atsižvelgta. Pasak jo, partnerystės sąvoka bus patikslinta kaip dviejų žmonių bendras gyvenimas nesusituokus.

Seimo narys teigė, kad greičiausiai Partnerystės įstatymas gali būti pateiktas lapkričio-gruodžio mėnesį.

Pastaba: tekste žodis „prezidentas" vartojamas pirmąją raidę rašant mažąja raide dėl redakcijos pasirinktos pozicijos.

Naujesnė Senesni