Aušra Maldeikienė: „Visi žino, aš pasakiau, kad palaikau LGBT, aš nesu kaip kokia Nida"

Europos parlamento narė Aušra Maldeikienė, rugsėjį dalyvavusi „Kauno Pride" eitynėse, teigia nekeičianti savo nuomonės apie LGBTQ+ bendruomenę, kurią ji palaiko. Pasak politikės, tokios visuomenės veikėjos kaip Nida Vasiliauskaitė ir Jurga Lago, kurios anksčiau LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą palaikė, o dabar - nebe, kone šokiruoja. 

Aušra Maldeikienė | Seimo kanceliarijos nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Žurnalisto Edvardo Žičkaus laidoje „Be ribų" dalyvavusi politikė sakė esanti „praktikuojanti katalikė", tačiau kartu ji palaiko ir LGBTQ+ asmenų teises. Be to, A. Maldeikienė kreipėsi ir į nacionalistiškai nusiteikusiu asmenis, kurie rašo jai piktus laiškus.

„Aš kasdien gaunu laiškus. Turiu visiems maršistams ir tradicionalistams pasakyti - jūs neraštingi buduliai. Aš tą jau keliskart viešai sakiau ir pakartosiu. Laiškai būna šlykštūs, bjaurūs", - teigė europarlamentarė. 

Pastarieji, nepaslaptis, palaiko ir vadinamuosius šeimų gynimo maršų judėjimus, kurie nukreipti tiek prieš LGBTQ+ bendruomenę, tiek prieš skiepus, tiek prieš dabartinius valdančiuosius.

A. Maldeikienė kalbėjo, kad „Lietuva yra labai tragiškoje situacijoje". Ji užsiminė apie maršistų rengiamus mitingus, kuriose matomos kartuvės, rėkia žmonės, skrieja grasinimai. Politikė prakalbo apie mintis emigruoti, jeigu Lietuvoje padėtis tik toliau blogės.

„Yra pavojinga situacija. Mes turime labai grėsmingus kaimynus. Aš kažkada, būdamas mažas, paklausiau savo tėvo, kuris 10 metų praleido Vorkutos konclageriuose, kodėl tu neišvažiavai, <...> tu gi galėjai emigruoti 1941-ais arba 1943-iais galų gale. Ir jis man pasakė: „Čia kažkas turi likti", - teigė ji ir pridūrė, kad „tiek jėgų neturi" pasilikti. 

A. Maldeikienė kalbėjo matanti maršistų neapykantą, skaito laiškus, kuriuos pastarieji jai siunčia. Dėl to ji skelbia kai kurias žinutes viešai, kad kiti pamatytų, kokių Lietuvoje yra žmonių. Politikė kalbėjo apie didžiulę Lietuvos ir pasaulio tragediją - Antrojo pasaulinio karo metais įvykusį holokaustą. 

„Jeigu aš matysiu, kad jau visi čia pradeda jau visai nueiti nuo proto, tai yra jaunesnių žmonių. Prisipažįstu - neturiu tiek jėgų. Aš iki galo kiek galėsiu, tiek kovosiu, kad būtų kitaip, kalbu, visi žino, aš pasakiau, kad palaikau LGBT, aš nesu kaip kokia Nida (Vasiliauskaitė, - jarmo.net): tai LGBT, tai lesbietė, tai krikščionė", - sakė A. Maldeikienė ir čia pat prabilo apie šiuo metu Ispanijoje gyvenančią juvelyrę Jurgą Lago, anksčiau palaikiusią LGBTQ+ bendruomenę, o dabar ją aršiai kritikuojančią.

Naujesnė Senesni