Aušrinė Armonaitė užtikrina: „Partnerystės įstatymas Lietuvoje bus"

Sekmadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) suvažiavime kalbėjusi Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė dar kartą pažadėjo - Lietuvoje bus įteisinta lyčiai neutrali partnerystė. Politikė tą paragino padaryti kaip įmanoma anksčiau.

Aušrinė Armonaitė | Seimo kanceliarijos nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

TS-LKD, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija po Seimo rinkimų sudarė koaliciją. A. Armonaitė koalicijos partneriams sakė, kad dažnai yra girdimi raginimai neskubėti užtikrinti žmogaus teisių. Pasak jos, TS-LKD ne kartą yra sulaukusi „pagundų" neskubėti paskelbti Nepriklausomybės, daryti kompromisus dėl valstybės egzistavimo, o šiuo metu istorija sukasi spirale ir vėl girdimi raginimai žmogaus teisių klausimus nukišti į stalčių.

A. Armonaitė kalbėjo, kad šiuo metu - sunkus metas, todėl reikia parodyti principus. Anot jos, tiek Laisvės partija, tiek ir TS-LKD nesirenka lengviausių kelių - ši savybė yra tai, kas abi partijas jungia.

„Gyvename XXI amžiuje, esame Vakarų visuomenės dalimi, bet kai kuriais žmogaus teisių klausimais, deja, Europos žemėlapyje vis dar esame nuspalvinti ta pačia spalva, kaip Rusija ar Baltarusija. Turime tai pakeisti ir, būsiu atvira, tai pakeisti galime tik kartu“, – teigė A. Armonaitė ir pabrėžė: „Partnerystės įstatymas Lietuvoje bus".

Pasak politikės, kyla vienintelis klausimas, kada Lietuvoje jis bus priimtas.

„Padarykime viską, kad tai įvyktų anksčiau. Kitos šalys pamatė – dangus nesugriūva, šeima išlieka. Tiesiog daugiau žmonių jaučiasi laimingi ir priimami savo valstybės“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Praėjusioje pavasario sesijoje Seimui nepavyko patvirtinti Partnerystės įstatymo projekto po pateikimo, parlamentarai jį nusprendė grąžinti tobulinimui. Tikimasi, kad įstatymas į Seimo darbotvarkę sugrįš šią rudens sesiją. 
Naujesnė Senesni