Premjerė ir toliau palaiko Partnerystės įstatymą: sako, kad klausimą išspręsti būtina

Premjerė Ingrida Šimonytė, jau anksčiau ne kartą parėmusi lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektą, teigia savo pozicijos šiuo klausimu ir toliau nekeičianti. Sekmadienį Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) suvažiavime kalbėjusi ministrė pirmininkė pabrėžė, kad Seime teks susitarti tam, jog įstatymas galiausiai būtų priimtas.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė | Seimo kanceliarijos nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Ekonomikos ir inovacijų ministrei, Laisvės partijos pirmininkei Aušrinei Armonaitei, taip pat sakiusiai kalbą šiame suvažiavime, paraginus konservatorius palaikyti Partnerystės įstatymo projektą, I. Šimonytė teigė, kad nuosaikiems politikams būtina priimti susitarimą šiuo klausimu ir jį išspręsti.

Aušrinė Armonaitė ragina konservatorius palaikyti lyčiai neutralios Partnerystės įstatymą | O.Posaškovos/Seimo kanceliarijos nuotr.


Tiesa, Premjerė teigė, kad Partnerystės įstatymas nėra vienas iš šios Vyriausybės programos tikslų.

Vis tik ji kritikavo Partnerystės įstatymo priešininkus, kurie rinkdamiesi politinius taškus mėgina blokuoti šį įstatymą Seime. Pasak jos, lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo klausimą būtina išspręsti ir dėl to, nes „kitaip mes tiesiog penime žmones, kurie neturi, daugiau ką politikoje pasakyti, kaip kovoti šventą karą nesvarbu prieš ką – tris raides asmenvardžiuose, prieš tos paties lyties asmenų partnerystę ar dar apie kažkokius kitus dalykus".

Atsakinėdama į žurnalistų pateiktus klausimus, I. Šimonytė apie Partnerystės įstatymą sakė: „Mano asmeninę nuomonę visi puikiai žino: aš rėmiau šitą sprendimą, remiu ir remsiu. Bet ar jis sulauks reikiamo palaikymo Seime, kad būtų priimtas? Na, dirbsime ir matysime".

I. Šimonytė šiais metais minint tarptautinę kovos prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją dieną įsisegė į švarką vaivorykštės spalvų ženkliuką išreikšdama paramą LGBTQ+ bendruomenei Lietuvoje.

Jarmo.net primena, kad praėjusioje pavasario sesijoje Seimas atmetė Partnerystės įstatymo projektą po pateikimo ir grąžino jį tobulinti. Tikimasi, kad Partnerystės įstatymo projektas į parlamento darbotvarkę grįš šios rudens sesijos metu. Tiesa, kol kas nėra aišku, kaip atrodys pakoreguotas įstatymas po to, kai prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad nebūtų pasirašęs pavasarį teikto įstatymo dėl to, nes esą partnerystė ir šeima negali būti sutapatintos.
Naujesnė Senesni