Domeno homofobas.lt savininkas paaiškino, kodėl jį išjungė: atsiprašo visų, kuriuos įskaudino

Po prezidento Gitano Nausėdos kalbos Čikagoje, kai viena iš Amerikos lietuvių iškėlė plakatą „Nausėda yra homofobas" ir pareikalavo santuokų lygybės visiems Lietuvos žmonėms, internete buvo užregistruotas domenas homofobas.lt, nukreipiantis į prezidentūros tinklalapį. Vis tik tokiu būdu protestą paskelbęs Eimantas, šio domeno savininkas, nusprendė jį išjungti. Kodėl? 

Asociatyvi John Schnobrich/Unsplash nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Plačiau apie Eimanto sprendimą sukurti G. Nausėdą homofobija kaltinantį domeną galite skaityti čia: „Domenas homofobas.lt veda į prezidentūros puslapį. Jo kūrėjas sako - taip atrodo XXI amžiaus protestas". 

Jau penktadienio vakarą spustelėjus homofobas.lt domeną nebuvo galimybės pasiekti prezidentūros svetainės. Prieš tai prezidentūros atstovai pareiškė, kad šį domeną, nukreiptą į prezidentūros tinklalapį, vertina kaip internetinį chuliganizmą. Ką jie konkrečiai turėjo galvoje, nepatikslino. Nejaugi žmonės Lietuvoje nebegali užregistruoti savo domenų ir tokia forma protestuoti prieš valstybės prezidentą? Panašu, kad G. Nausėdos komanda kritikos tikrai neapkenčia.

Po to, kai domenas buvo išjungtas, jarmo.net susisiekė su domeno savininku ir paklausė, ar jis nesulaukė spaudimo iš valstybės institucijų.

Vyras atsiuntė nuorodą į savo įrašus „Twitter".

„Jį išjungiau aš. Ar domenas vis dar veikia? Domenas vis dar veikia, tačiau domeno registracijos taip pat atsisakiau. Jį jau spėjo užregistruoti kitas asmuo/įmonė", - savo „Twitter" paskyroje paskelbė Eimantas.

Jis teigė suprantantis, kad greičiausiai nuvylė kai kuriuos žmones bei paaiškino savo sprendimo priežastis.

„Priežasčių yra keletas, tačiau pačios svariausios yra sunkiausiai pripažįstamos, tačiau jau atspėtos kai kurių tviteriečių. Jeigu tektų apibūdinti tai vienu seksistiniu sakiniu – neturiu pakankamai didelių cojones garsiai reikšti savo pilietinę poziciją (kalba netaisyta, - jarmo.net)" , - rašė domeno savininkas bei pridūrė: „Ir cojones būtų dideli jeigu būčiau raštingas IT teisės srityje. Tačiau pamačius žiniasklaidos transliaciją apie programišius ir visišką prezidentūros analfabetizmą IT srityje supratau, kad nelabai norisi gyventi su baime, kad šitas redirektas gali išsirutulioti į kažką daugiau <...> negu delfi straipsniai ar žinių reportažai su gąsdinančiais terminais. Lenkiu galvą prieš bestuburis.lt ir tautos.tranas.lt domenų savininkus. Kai užaugsiu, norėčiau būti bent dalimi kieti kaip ir jūs".

Momentinė ekrano kopija


Eimantas patikino jokio spaudimo nei iš prezidentūros, nei iš domenus registruojančios įmonės „Interneto vizija" nesulaukęs.

Jis atsiprašė visų, kuriuos įskaudino išjungęs domenu homofobas.lt galimybę pasiekti prezidentūros svetainę. 
Naujesnė Senesni