Elena Narkevičiūtė. Negerbiu Gitano Nausėdos

Niekaip nesuprantu, kodėl žmonės pyksta, kai juos pavadini tuo, kuo jie iš tikrųjų yra. Antivakseris įsižeidžia vadinamas antivakseriu, plokščiažemis įsižeidžia vadinamas plokščiažemiu, homofobas įsižeidžia vadinamas homofobu. Bet kodėl?

Elena Narkevičiūtė | Asmeninio archyvo nuotr.

Elena Narkevičiūtė

facebook.com/elena.narkeviciute

Nausėda vienareikšmiškai yra homofobas ir tam jau nebekyla klausimų. Dar kadencijos pradžioje prezidentui su pirmąja dama dalyvaujant blogą poskonį paliekančiose „Laisvos visuomenės instituto" konferencijose ir diskusijose dar buvo galima tikėtis, kad šis prezidentas yra homofobas, tačiau tai nepaveiks jo, kaip Valstybės vadovo, pareigų.
 
Deja, prezidentas ne tik kad nepalaiko žmogaus teisių ir lygybės, tačiau prižadėjo darysiantis viską, kad žmonėms, kurie kenčia nuo diskriminacijos, nebūtų suteiktos žmogaus teisės. Prezidentas manipuliuoja Konstitucija ir jos 38 straipsniu sakydamas, kad Partnerystės įstatymas „išplauna" 38 straipsnį, kuomet šis įstatymas jį įgyvendina - apsaugo tėvystę, motinystę. Deja, iš tikrųjų išplautas partnerystės įstatymas negina vaiko teisių, kurie auga tokiose šeimose. Ir prezidentas mums pažadėjo darysiantis viską, kad vaikų teisės apgintos nebūtų. Nausėda negerbia Konstitucinio teismo oficialių išaiškinimų, taigi, negerbia ir Lietuvos Respublikos Konstitucijos.

Stop kadras

Kai kurie žmonės kvestionuoja tokį poelgį sakydami, kad čia yra nepagarba mūsų šalies prezidentui. Aš pati nepalaikau tokių protesto formų, bet apie pagarbą prezidentui vienareikšmiškai galiu pasakyti, kad aš šio žmogaus negerbiu. Negerbiu ne tik dėl homofobijos. Negerbiu dėl nepagarbos demokratinei santvarkai, Konstitucinio teismo autoriteto ir sprendimų kvestionavimo. Negerbiu dėl demagogijos ir nuolatinės kritikos dabartinei valdžiai pačiam turint per dieną po vieną susitikimą ir esant absoliučiu nuliu. 

Negerbiu, nes manipuliuodamas žmonėmis ir kenkdamas valstybei valdyti krizes jis renkasi politinius dividendus. Aš galiu gerbti homofobą, bet negaliu gerbti Nausėdos.


Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni