Kaunas ruošiasi „Pride" eitynėms: Laisvės alėjoje - sustiprintos saugumo pajėgos, statomos užkardos

Rugpjūčio 4-ąją 13 valandą Kaune Laisvės alėjoje pajudės LGBTQ+ bendruomenės kolona. Eitynes organizuoja Gegužės 1-osios profesinė sąjunga. Šeštadienio rytą, 10 valandą eitynių vietoje matomos statomos užkardos, jau susirinkusios gausios policijos pareigūnų pajėgos. 

Kaune pareigūnai prižiūri tvarką prieš LGBTQ+ eitynes | jarmo.net nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Policijos pareigūnai tvarką prižiūri ir kitose miesto vietose. Štai Kauno traukinių stotyje, į kurią, prognozuojama, LGBTQ+ eitynėse dalyvauti ketinantys žmonės vyks iki pietų iš Vilniaus, tvarką apie 9 valandą, keleivius prižiūrėjo mažiausiai 4 pareigūnai. Apie tai, kad žmonės vyks traukiniais, buvo kalbama jau kuris laikas prieš eitynes, „Lietuvos geležinkeliai" patikino besidžiaugiantys, kad eitynių dalyviai renkasi tokį keliavimo būdą, vis tik specialios nuolaidos, kaip prašė „Kaunas Pride" organizatoriai" netaikė.

Kavinė-knygynas „Knygų ministerija" pasipuošė LGBTQ+ vėliava | jarmo.net


10 valandą Laisvės alėjoje matyti gausios pareigūnų pajėgos, išsidėsčiusios per visą Laisvės alėją, kurie tvėrė užkardas, stop juostą. Kol kas Laisvės alėjoje, nors ir yra žmonių būrys, tačiau jis nėra gausus. 

LGBTQ+ vėliava, papuošta vaivorykštės spalvomis, pasipuošė ir kai kurios Laisvės alėjoje įsikūrusios kavinės. Viena jų - „Knygų ministerija".
Naujesnė Senesni