LGBTQ+ aktyvistai atsakė, ką galvoja apie argumentą esą eitynių saugumui taškomi mokesčių mokėtojų pinigai

LGBTQ+ teisių aktyvistai Pijus Beizaras ir Elena Narkevičiūtė sako, kad argumentas, jog esą LGBTQ+ bendruomenė švaisto mokesčių mokėtojų pinigus, nėra svarus. Anot jų, už tai, jog policija turi skirti tiek pajėgumų ir lėšų, atsakingi ne eitynių organizatoriai, o asmenys, kurie grasina sukelti pavojų. 

Pijus Beizaras ir Elena Narkevičiūtė | Asmeninio albumo nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Rugpjūčio 10-ąją prie Seimo kilusios riaušės neabejotinai pareikalavo didelių policijos išteklių, kalbama, kad iš pradžių trūko ir pareigūnų pajėgumų. 

Agresyvūs asmenys, deklaruojantys, jog pasisako prieš skiepus, yra už vadinamąsias „tradicines vertybes", rugpjūčio 10-ąją protestavo prie Seimo, tačiau vakare mitingas baigėsi riaušėmis. Kalbant apie šeštadienį vyksiančias eitynes, kai kurie žmonės baiminasi, jog šie agresyvūs asmenys gali užpulti LGBTQ+ bendruomenę, o policijai teks ir vėl malšinti galbūt kilsiančius neramumus

P. Beizaras sakė, kad kiekvienas žmogus turi jaustus saugus ir valstybė turi padaryti viską, kad tokią teisę užtikrintų nepaisant to, jog yra prieš juos priešiškų nusiteikusių asmenų.

„Homofobija kainuoja. Kuo daugiau neapykantos, tuo daugiau reikia išleisti pinigų saugumui", - teigė vaikinas. 

Anot jo, užtikrinti 3 tūkst. žmonių saugumą užtikrinti gali prireikti nuo 100 iki 200 pareigūnų.

„Tačiau net jeigu ir mūsų nesaugotų pareigūnai, mes eitume", - teigė E. Narkevičiūtė ir P. Beizaras. 

E. Narkevičiūtės įsitikinimu, tiek daug lėšų saugumui yra išleidžiama dėl prieš ją priešiškai nusiteikusių, grasinančių asmenų, dėl kurių yra telkiamos policijos pajėgos.

„Kalbėdami apie tai, kiek daug lėšų bus išleista „Kauno Pride" apsaugai, koncentruokimės ne į tai, kas bus saugoma, o nuo ko bus saugoma - agresyvių ir neprognozuojamų, į smurtą linkusių piliečių. Jeigu žmonės būtų tolerantiški, supratingi ir gerbtų Konstitucijoje įtvirtintą saviraiškos bei žodžio laisvę, jokios apsaugos nereikėtų", - dėstė E. Narkevičiūtė.
Naujesnė Senesni