Į eitynes atvykusioms LGBTQ+ mamoms abejonių neliko: reikia palaikyti savo vaikus

„Man jau buvo savaime aišku, kad mes, kaip LGBTQ+ tėvai, turime žygiuoti už savo vaikus, dėl to tvirtai apsisprendžiau dalyvauti LGBTQ+ eitynėse Kaune", - šeštadienį ištarė Rasa Račienė, kartu su Jolanta Vaitiekūniene, LGBTQ+ tėvų grupės nare, atvykusi į laikinąją sostinę dalyvauti „Kaunas Pride" žygyje. 

Jolanta Vaitiekūnienė | JAV ambasados Vilniuje nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


R. Račienė sakė jaučianti pareigą palaikyti savo vaikus. „Ir tuos reikalavimus, kuriuos mūsų vaikai kelia, mes taip pat turime palaikyti", - įsitikinusi ji. 

Tuo metu jau ne pirmą kartą LGBTQ+ eitynėse tiek Lietuvoje, tiek užsienyje dalyvaujanti Jolanta Vaitiekūnienė portalui jarmo.net sakė, kad nors žino, kad gali būti pavojinga, tačiau tai jos nesulaiko. 

„Tai nepadarė įtakos mano apsisprendimui dalyvauti ar nedalyvauti. Nesaugu gali būti įvairiose vietose. Tai aš visiškai suvokiu. Suprantu, kad gali būti ir fizinių išpuolių. Bet tai nereiškia, kad mes dėl to turime nedalyvauti", - sakė J. Vaitiekūnienė. 

Abi pašnekovės kalbėjo, kad kurį laiką dvejonių sukėlė Kauno miesto savivaldybės elgesys - eitynės nebuvo suderintos, valdininkai apskundė Regionų apygardos administracinio teismo sprendimą, kuris juos įpareigojo suderinti eitynes „Laisvės alėjoje". Penktadienį Vyriausiajam administraciniam teismui tarus paskutinį žodį - eitynės įvykti „Laisvės alėjoje gali - abejonių neliko. 

„Aš noriu civilizuotų eitynių. Vakarykštis teismo sprendimas padėjo tašką, kad aš vienareikšmiškai dalyvauju eitynėse. Pasiruošiau ir atributiką", - sakė J. Vaitiekūnienė. 

„Ir aš dvejojau dėl leidimo, nes organizatoriams ir Savivaldybei dėl to buvo sudėtinga. Tačiau likus kelioms dienomis iki eitynių suvokiau, kad kalbama apie kitus dalykus. Negalima riboti žmonių laisvės vien dėl Savivaldybės homofobiško sprendimo. Tai yra sprendimas, paremtas visiška homofobija. Kaip tada LGBTQ+ žmonėms išeiti su kitaip? Kai organizatoriai pareiškė, kad rūpinasi apsauga, derina veiksmus su policija, man tapo nesvarbu, bus tas leidimas, ar nebus", - dėstė R. Račienė.
Naujesnė Senesni