„Kaunas Pride" organizatoriai džiaugiasi: dar niekada Kaune nebuvo tiek solidarumo

Viena iš „Kaunas Pride" organizatorių Vika Matūzaitė šeštadienį spaudos konferencijoje šalia Soboro pasakojo, kad eitynėse dalyvaus apie 30 savanorių pasiruošusių užtikrinti tvarką ir saugumą. „Mes tiek su komanda, su savanoriais esame pasiruošę saugumą užtikrinti. Be to, policijos tikrai daug", - sakė ji.

LGBTQ+ vėliava | jarmo.net nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Atsakinėdama į žurnalistų klausimus apie išpuolius, provokacijas, kita organizatorė Viktorija Kolbešnikova sakė, kad „Kaunas Pride" yra svarbiausia LGBTQ+ bendruomenė.

„Tai draugiškai nusiteikę žmonės. Jeigu bus kokių provokacijų, man atrodo, tiek mes iš savo pusės, tiek policijos pareigūnai esame pasiruošę ir pasirengę įvairiems dalykams. Tačiau tai, kas kalbama viešumoje, nebūtinai atitinka realybę ir šiandien matysime, kad puikiai nusiteikę esame ir pasakysime tai, ką norime pasakyti, o ne (galvojame) apie tai, ką prieš mus kažkas bando padaryti", - teigė pašnekovė.

Tvarką Kaune prižiūri gausios policijos pareigūnų pajėgos | jarmo.net


V. Kolbešnikova patikslino, kad tikisi iki 1 tūkst. dalyvių. Ji taip pat sakė, kad penktadienį iškart po Vyriausiojo administracinio teismo, įpareigojusio Kauno m. savivaldybę suderinti eitynes, organizatoriai sulaukė skambučio iš Savivaldybės ir netrukus buvo atsiųstas eitynių suderinimo raštas. 

V. Kolbešnikova sakė, kad dar niekada anksčiau Kaune nepastebėjo tiek solidarumo, kiek matyti šiuo metu, tad priekaištai, jog neva eitynės tik dar labiau sukels pasipriešinimą LGBTQ+ bendruomenės teisėms, ji atmetė kaip nepagrįstą. 
Naujesnė Senesni