„Nausėda yra homofobas". Tokiu plakatu kalbą sakantį prezidentą pasveikino Čikagos lietuvė

Ketvirtadienį Lietuvos prezidentui Gitanui Nausėdai viešint Čikagoje ir susitikus su joje gyvenančiais lietuviais, vienas moteris nusprendė pasakyti, ką apie jį galvoja. Prezidentui Švč. Mergelės Marijos gimimo parapijoje sakant kalbą, iškeltas plaktas, kuriame rašoma: „Nausėda yra homofobas".

Stop kadras


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Viešojoje erdvėje pasirodžiusiame vaizdo įraše, kuriame užfiksuota ši akimirka, matyti, kad prie plakatą laikančios moters priėję apsaugos darbuotojai atima plakatą, o pastaroji pradeda šaukti. Pasigirsta plojimai.

Tuo metu G. Nausėda Čikagos lietuviams kalbėjo esantis dėkingas „visiems tiems, kurie daugelį metų kantriai dirbo, kad Naujojo pasaulio dirvoje sudygtų ir vaisių duotų lietuviškos kultūros sėklos".

Vaizdo įrašu pasidalijęs žurnalistas Andrius Tapinas „Facebook" paskyroje rašo: „Visiškai nuostabus video. Aukštas ir gražus mūsų prezidentas skaito iš popieriuko sveikinimą Čikagos lietuviams. Mergina visiškai šalia iškelia plakatą - „Nausėda yra homofobas". Prezidentas skaito toliau. Ateina apsauga, nežino, ką daryti. Prezidentas skaito toliau.
 
Apsauga pradeda draskyti plakatą. Prezidentas skaito toliau. Mergina pasipiktinusi šaukia. Prezidentas skaito toliau.

Fantastika.

P.S. Kol kas visiškai laimintis yra Šarūno komentaras: Negalėjo sustoti nes fonograma tai eina". 

Į šį incidentą sureagavo ir Seimo narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas V. Raskevičius. „Diskusija apie Partnerystės įstatymą, panašu, aktuali ir Čikagos lietuviams. Labai tikiuosi, kad Prezidentas artimiausiu metu ras laiko savo darbotvarkėje ir susitiks su tos pačios lyties poromis aptarti Partnerystės įstatymo būtinybę, tokiu būdu paneigdamas plakate išsakytą teiginį", - komentavo jis.
Naujesnė Senesni