Raskevičius apie skandalingą pamoką VGTU inžinerijos licėjuje: pedagogė ir mokiniai turinį suvokia skirtingai

Seimo narys Tomas V. Raskevičius sureagavo į VGTU inžinerijos licėjaus pareiškimą, kuriame politikas kaltinamasi suklaidinęs visuomenę. Mokyklos paneigime teigiama, kad pamokų metu jokiu būdu nėra teigiama, kad homoseksualūs asmenys yra pedofilai.

Tomas V. Raskevičius atkirto mokyklai, apkaltinusiai politiką melagyste | Jarmo.net koliažas (Dž. Barysaitės/Seimo kanceliarijos, Redd/Unsplash, Element5 Digital/Unsplash nuotr.)


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Jarmo.net primena, kad T. V. Raskevičius paskelbė, jog šioje mokykloje vienos pamokos metu moksleiviams galimai buvo teigiama, jog „Gyvūnų pasaulyje nėra homoseksualių santykių“, „gėjų santykiai nesitęsia ilgai“, „dauguma pedofilų yra gėjai“, „gėjai negali būti geri tėvai, kad jie yra pedofilai“, „būti gėjumi yra pasirinkimas“. Politikas komentavo, kad apie tai jam vienoje žinutėje papasakojo moksleivis.

VGTU inžinerijos licėjaus direktorė Regina Mikalauskienė savo pareiškime penktadienį teigė, kad tokios tezės ištrauktos iš konteksto. Esą šie teiginiai buvo paminėti kaip mitai, o ne kaip faktai.

Į tokį atsakymą sureagavęs T. V. Raskevičius patikino, kad su juo susisiekė dar vienas mokinys, kuris patikino, jog pamokos metu minėti teiginiai pristatyti kaip faktai, o ne kaip mitai.

Mokykla išplatino tokį pareiškimą


„Šiandien su manimi susisiekė dar vienas mokyklos moksleivis, tiesiogiai dalyvavęs minimoje pamokoje. Pakartotinai perklausus, ar šie teiginiai pamokoje buvo pristatomi kaip stereotipai, ar kaip faktai, atsakymas buvo toks: „Faktai. Praktiškai visą pamoką buvo kalbama apie orientacijas bei „fetišus" ir kaip abu yra nukrypimai/mentalios ligos. <...> nemanau, kad yra gerai, kad mokyklos psichologė, kuri turėtų išklausyti mokinius ir padėti su problemomis, turėtų pasakoti kaip būt gėjumi yra pasirinkimas, kad vyrai gėjai yra pedofilai". 

T. V. Raskevičius teigė, nors mokyklos direktorė sako, kad formuluotės, ištrauktos iš konteksto, „pamokoje buvo pateiktos kaip visuomenę skaldantys mitai, o ne dėstomos kaip faktai", tačiau klausimų kelia pati pamokos tema. 

„Tačiau pats pamokos pavadinimas „Nukrypimas nuo normos ir penki mitai apie homoseksualumą" aiškiai rodo, kad homoseksualumas yra aptarinėjamas lytinių sutrikimų kontekste. Nesu pedagogas, tačiau man toks sugretinimas yra sunkiai suvokiamas", - stebėjosi T. V. Raskevičius. 

Seimo narys paragino po kilusio skandalo mokykloje surengti diskusiją apie LGBTQ+ bendruomenę.

„Negaliu spekuliuoti dėl mokyklos administracijos motyvų į iškeltą problemą reaguoti gynybiškai, tačiau akivaizdu, kad pedagogė ir pamokoje dalyvaujantys moksleiviai pamokos turinį interpretuoja skirtingai.
 
Siekiant visapusiškai įsigilinti į problemos esmę, kviečiu mokyklos administraciją surengti diskusiją mokykloje šia tema, įtraukiant pedagogę, mokyklos administraciją ir pamokoje dalyvavusius moksleivius. Esant poreikiui, tokioje diskusijoje taip pat sutikčiau dalyvauti", - savo „Facebook" paskyroje pareiškė jis.
Naujesnė Senesni