„Visi kalba apie Džeimį“

Džeimio Campbell (Jamie Campbell) istorija įkvėpė sukurti muzikinį filmą „Visi kalba apie Džeimį“, kuriame nagrinėjamos patyčių, LGBTQ+ ir Drag Queen temos.

Stop kadras

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Dar 2011 metais „BBC Three“ išleido dokumentinį filmą „Jamie: Drag Queen“. Jame buvo pasakojama apie D. Campbell - paauglį, kuris, padedamas palaikančios ir mylinčios mamos, pasinėrė į Drag kultūros pasaulį. Šis filmas palietė žmonių širdis, tačiau D. Campbellas negalėjo numatyti, kuo tai baigsis.

Netrukus po to, kai apie jo istoriją sužinojo daug žmonių, ji buvo paversta triuškinamu Vest Endo miuziklu „Visi kalba apie Džeimį“. Vėliau jam sukurta ir filmo adaptacija - praėjus dešimtmečiui po debiuto televizijoje, D. Campbello gyvenimas ir vėl pateko į didįjį ekraną.

Matydamas, kad jo istorija buvo atgaivinta, D. Campbellui  jautėsi „visiškai priblokštas“. Jam ir jo be galo palaikančiai mamai buvo surengta privati ​​filmo peržiūra dar prieš premjerą. Vaikinas sakė, kad tai buvo „tikrai emocinga“ patirtis. Tačiau ji nė iš tolo neprilygo jausmui, kuris aplankė pirmadienį, rugsėjo 13-ąją dalyvaujant premjeroje Londone ir stebint šią istoriją su gausybe LGBTQ+ ir Drag kultūros atstovų

„Buvome ten apsupti didelės auditorijos ir jautėme jų reakcijas: žmonės plojo ir džiaugėsi. Tai buvo tarsi žiūrėti tiesioginį šou. Tikrai labai malonu - mums filmas, žinoma, patinka, bet buvo malonu jausti, kad tą patį galvoja ir publika", - kalbėjo D. Campbellas. 

Filmas „Visi kalba apie Džeimį “ nėra tiesioginė D. Campbello gyvenimo interpretacija. Tikriausiai nereikia nė sakyti, kad buvo įtrauktos ir kūrybiškos scenos, tačiau filmo esmė vaikino gyvenimą vis tik iš dalies atspindi.

 

Didžioji filmo dalis sutelkta į audringą Džeimio patirtį mokykloje, kurioje jo nesuvokiama tapatybė verčia jį tapti mokyklos patyčių ir homofobiškų mokytojų taikiniu. Žvelgdamas į praeitį, D. Campbellas sako, kad mokyklos laikai jam nebuvo patys laimingiausi.

„Aš turiu galvoje, kad atsiskleidžiau būdamas 14 metų ir nepasakyčiau, kad patyčios sustojo  bet man buvo lengviau apie tai pranešti. Jie mane vadino gėjumi ir panašiai, o aš sakydavau: „Na, tu tik konstatuoji faktus“. Nenorėjau būti auka. <...> Namuose turėjau palaikančią mamą", - teigė vaikinas.

D. Campbellas sako, kad sunkiausia augančiam homoseksualiam žmogui yra ne bendrauti su bendraamžiais, o jausti spaudimą iš suaugusiųjų.

Viena didžiausių Džeimio niekintojų filme „Visi kalba apie Džeimį“ yra karjeros planavimo mokytoja Miss Hedge, kurią meistriškai vaidina Sharon Horgan. Mis Hedge primygtinai reikalauja, kad Džeimis nedėvėtų makiažo, o galiausiai ji draudžia vaikinui lankytis išleistuvėse vilkint suknele. Paskutinė dalis yra pagrįsta D. Campbell realia patirtimi.

Nuoširdus ir užburiantis filmas vaizduoja vaikino kovą aplinkoje, kurioje jis sutinka tiek jį palaikančius, tiek jį atstumiančius žmones. D. Campbell nesiruošia pasiduoti homofobiškoms nuostatoms ir, žinoma, pasipuošia puošnia suknia. Filme žiūrovai gali išvysti, kuo tai baigiasi. 

Vaikinas tikisi, kad šis filmas paskatins visuomenę susimąstyti, kur veda jos stereotipinis mąstymas, bei įkvėps „Queer" žmones nepasiduoti net sudėtingiausiomis aplinkybėmis.
Naujesnė Senesni