Ispanijos gydytojo sprendimas pribloškė homoseksualią merginą: ligoninė pradėjo tyrimą

LGBTQ+ teisių gynimo grupė pranešė Ispanijos miesto Mursijos savivaldybei apie atvejį, kai homoseksualiai paauglei merginai vienoje ligoninių seksualinė orientacija buvo diagnozuotas kaip liga, nors Pasaulio sveikatos organizacija dar 1993 metais homoseksualumą pašalino iš psichinių sutrikimų sąrašo.

Jarmo.net (Walter Otto/Unsplash ir Sam Manns/Unsplash


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

LGBTQ+ teisių aktyvistai siekia, kad regioninės valdžios institucijos atsiprašytų už paauglės „gydymą" Reina Sofía ligoninėje bei kritikavo tai, jog kai kurie sveikatos priežiūros specialistai „seksualinę orientaciją laiko liga“ nesivadovaudami šiuolaikinio mokslo žiniomis.

Pietryčių Ispanijoje iš gydymo įstaigos reikalaujama atsakymų, kodėl pas ginekologą dėl menstruacijų apsilankiusiai merginai buvo diagnozuotas „homoseksualumas“.

Merginos mama internetiniam leidiniui elDiario.es sakė, kad ginekologas paklausė jos dukters, ar jis gali įtraukti  homoseksualią seksualinę orientaciją į savo ataskaitą. Pacientė stebėjosi, kad šis klausimas yra aktualus.

Galiausiai gavusi ligos išrašą, mergina išvydo frazę: „Diagnozė: homoseksualumas".

Mursijos savivaldybę, regioninę Sveikatos ministeriją ir regioninę Sveikatos tarnybą apie šį atvejį pasiekė skundas..

„Pasaulio sveikatos organizacija išbraukė homoseksualumą iš psichinių ligų sąrašo 1990 metais, tačiau praėjus 31 metams Mursijos ligoninėje vis dar yra specialistų, kurie seksualinę orientaciją laiko liga“, - sakoma žmogaus teisių gynimo organizacijos „Galactyco“ pranešime.

„Mūsų asociacija gavo daugybę pranešimų apie žeminantį elgesį dėl seksualinės ar lyties orientacijos“, -priduriama pareiškime. Mums <...> nepriimtina ir netoleruotina tai, kad šiandien yra specialistų, atsakingų už mūsų sveikatą, tačiau ignoruojančių LGBTI žmonių gerovę“.

Regioninės sveikatos tarnybos atstovas spaudai elDiario.es sakė žinantis apie incidentą bei patikino, kad „bus imtasi visų būtinų priemonių" ištiriant šį incidentą.

Pirminiai tyrimo duomenimis, pridūrė atstovas spaudai, gydytojas padarė klaidą. Jis teigė, kad ligoninė atsiprašys pacientės

Parengta pagal theguardian.com

Naujesnė Senesni