Tarptautinė lesbiečių diena primena apie meilės sau svarbą LGBTQ+ bendruomenėje

Spalio 8-ąją minima tarptautinė lesbiečių diena. LGBTQ+ bendruomenės narė Char Baley šią dieną minimi pradėdama transliacijų seriją „Growing up LGBT+", kurioje ji dalijasi, kaip svarbu mokėti save priimti kaip LGBTQ+ žmogų.

Char Baley Nuotraukos šaltinis: gaytimes.co.uk.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Iniciatyvos „Birmingham Pride“ gerovės ir švietimo vadovė vienoje iš serijų teigia, jai paauglystėje nebuvo lengva rasti įkvepiančių pavyzdžių, LGBTQ+ žmonių, todėl apėmė neviltis, baimė, vienatvė.

Tai skatino sunkius išgyvenimus, o vyraujant homofobijai visuomenėje, LGBTQ+ asmenys dažnai net patys save gali smerkti dėl neheteroseksualios tapatybės.

Kaip jaunam LGBTQ+ žmogui pamilti save? Panašu, kad palaikanti aplinka gali tapti neįkainojama dovana.

Kai C. Baley buvo 11-ka metų, vienas iš mokyklos darbuotojų, priklausančių LGBTQ+ bendruomenei, atvyko jos aplankyti ligoninėje - metu mergina susirgo. Mokytojas jai įteikė ne stereotipų kupiną žurnalą, kuriame rašoma apie merginų madą ir makiažą, o skaitinių apie futbolą. Tuo metu mergina itin domėjosi sportu.

„Man tai buvo labai malonu", - prisiminė C. Baley.

Kai merginai sukako 15-ka metų, jos geriausia draugė atsiskleidė esanti translytė. Tuo metu jos abi mokėsi toje pačioje mokykloje.

„Kai man buvo 15-ka metų, jaučiausi privilegijuota, kad mano geriausia draugė tai man papasakojo, - pasakojimu dalijosi ji. - Jos atsiradimas mano gyvenime <...> tikrai palaikė, tiesiog turėjau ją savo gyvenime kaip draugę ir žinojau, kas jis yra, ką išgyvena".

Būdama juodaodė ir lesbietė, C. Baley kartais jautėsi „baugiai ir izoliuotai“, o slėpdama savo seksualinę tapatybę ji niekuomet nesijautė pernelyg saugi.

„Aš kilusi iš vietos, kurioje gyvena labai daug baltaodžių, todėl jaučiausi vienintelis kitoks žmogus tarp jų. Ir man kilo mintis, kad kai įsiliesiu į LGBTQ+ bendruomenę, rasiu joje saugumo, laimės ir džiaugsmo prieglobstį' , - sakė pašnekovė

Vis tik kai kurios iliuzijos griuvo.

C. Baley apgailestavo: „Kai kurios tos pačios visuomenę kamuojančios problemos paplitusios ir LGBTQ+ bendruomenėje“.

Atradusi Jungtinėje Karalystėje veikiančią organizaciją „Black Pride“, kurios nare šiuo metu mergina yra, ji pasijuto kur kas geriau.

„Mačiau, kad jie ieško žmonių, kuriems padėti, todėl nuėjau į susitikimą. Tas susitikimas buvo didžiausias įkvėpimas, kokį aš kada nors patyriau", - kalbėjo ji apie saugią aplinką, kurioje ją priėmė tokią, koki ji yra, o kiti nariai nežvelgė į ją prasčiau dėl to, nes ji - juodaodė.

Svarbu mylėti save ir ieškoti vietos, kurioje būsi priimtas toks, koks esi, sakė C. Baley.

Naujesnė Senesni