„Įvairovės erdvės": Vokietijoje automobilių stovėjimo vietos rezervuotos LGBTQ+ bendruomenei ir migrantams

Vokietijos Hanau mieste vienoje automobilių stovėjimo aikštelėje, įsikūrusioje pastate, LGBTQ+ bendruomenės vairuotojams, migrantams bei šių visuomenės grupių palaikytojams buvo rezervuotos trys stovėjimo vietos. Tai sukėlė Kremliaus ruporo „Russia Today" įsiūtį. Rusijos valdžios kontroliuojama žiniasklaidos priemonė pasišovė pamokyti Vokietiją savų „vertybių".

Twitter.com nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Automobilių stovėjimo aikštelėje matyti LGBTQ+ simbolis - vaivorykštė. Ji buvo nudažyta ant parkavimo aikštelės sienos. 

Miesto valdžia teigia tokį sprendimą priėmusi dėl to, nes tiek LGBTQ+, tiek migrantai yra tos visuomenės grupės, kurios vis dar susiduria su didesniu pavojumi ir reikalinga užtikrinti „ypatingą apsaugos ir saugumo erdvę viešosiose erdvėse". 

Portalas msn.com rašo, kad pasirinktos automobilių stovėjimo vietos yra greta viena kitos, įrengtos arčiau išvažiavimo iš aikštelės.

Kai kurie LGBTQ+ bendruomenės vairuotojai, sulaukę priekaištų dėl neva teikiamų privilegijų, paragino visus gyventojus statyti savo automobilius LGBTQ+ ir migrantams skirtose vietose taip išreiškiant solidarumą šioms bendruomenėms. 

Kilusiomis diskusijomis tarp vietos gyventojų pasinaudojo ir homofobiška retorika garsėjantis Kremliaus valdomas žiniasklaidos kanalas „Russia Today". 

„Vokietijoje automobilių stovėjimo aikštelė išjuokta", - rašoma šios propagandinės Rusijos priemonės antraštėje, o pačiame tekste akcentai dėliojami apie reiškiamą kritiką bei neva kilusią vietinių pasipiktinimo bangą. 

„Russia Today" pateikė išskirtinai neigiamo pobūdžio pareiškimus iš socialinių tinklų apie LGBTQ+ vėliavos spalvomis nudažytą stovėjimo aikštelę. Tiesa, apie tai, kad pačioje Rusijoje LGBTQ+ teisių padėtis yra kone tragiškoje padėtyje - nuo 2013 metų galioja „gėjų propagandos" įstatymas, Rusijos politikai atvirai ragina susidoroti su LGBTQ+ bendruomenės nariais ir už tai nesulaukia jokių sankcijų, o LGBTQ+ aktyvistai bei bendruomenės nariai patiria smurtą bei diskriminaciją - „Russia Today" nerašo.
Naujesnė Senesni