100 tūkst. Naujosios Zelandijos gyventojų siunčia laiškus dėl draudimo gydyti neheteroseksualumą

Naujojoje Zelandijoje gali tapti nebeįmanoma verstis homoseksualumo, biseksualumo ir kitų seksualinių orientacijų „gydymu" arba vadinamosiomis konversijos terapijomis, kurių metu LGBTQ+ žmonės įtikinami, kad jų tapatybė yra liga ir tai mėginama pagydyti, nors išties toks procesas gali tik dar labiau psichologiškai traumuoti.
 
Asociatyvi gettyimages.com


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Daugiau nei 100 tūkst. asmenų siunčia valdžiai laiškus dėl „perorientavimo" praktikos uždraudimo Naujojoje Zelandijoje. Toks siūlomas įstatymas yra vienas iš nedaugelio, sulaukęs milžiniško gyventojų susidomėjimo.

Pavyzdžiui, anksčiau svarstytas įstatymo projektas dėl eutanazijos sulaukė kiek mažiau - apie 40 tūkst. - laiškų.

Iki šiol Vyriausybė gavo jau daugiau nei 100 tūkst. gyventojų pasiūlymų dėl siūlomo įstatymo projekto.

„Šiuo judėjimu mes įeisime į istoriją, nors to dar net nebaigėme", - teigė Naujosios Zelandijos LGBTQ+ teisių aktyvistė Shaneel Lal.

Pasak jos, 2021 metais pasaulyje turi nelikti vietos būdams, kuriais siekiama tarytum „ištrinti" tam tikros tapatybės žmones.

Jeigu valdžia pritars, pagal siūlomą įstatymą konversijos terapijos taps prilyginama nusikalstamai veikai.

Kol kas ne visi laiškai yra išnagrinėti, tad dar neaišku, kiek gyventojų pritaria, o kiek prieštarauja siūlomam įstatymui.

Naujosios Zelandijos LGBTQ+ bendruomenės nariai tikisi, kad įstatymas bus patvirtintas, o konversijos terapija - kriminalizuota.
 
„Žmonės jaučiasi labai nerimastingai ir nervingai, ir man svarbu užtikrinti, kad mūsų bendruomenė būtų saugi šiame procese. Nors džiaugiausi matydamas pateiktų laiškų skaičių, aš taip pat jaudinausi ir nerimauju, ką tai gali reikšti mūsų bendruomenei “, - sakė S. Lal.

Parengta pagal wionews.com informaciją
Naujesnė Senesni