Kremlius mėgina susidoroti su LGBTQ+ aktyvistais: apskelbė užsienio agentais

Rusijos LGBTQ+ teisių tinklas buvo apkaltintas, jog jo atstovai neva atlieka „užsienio agentų" veiklą. Taip Kremlius nusitaikė į LGBTQ+ asmenų teises ginančius aktyvistus. Pastarieji ketina sprendimą tinklą įtraukti į užsienio agentų sąrašą apskųsti teismui

Kremlius pasišovė kariauti su LGBTQ+ teisių aktyvistais | jarmo.net nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Šią akimirką nežinome, kodėl buvome pripažinti užsienio agentais. Rusijos LGBT tinklas su šiuo statusu nesutinka. Mes nevykdome politinės veiklos, teikiame teisinę ir psichologinę pagalbą, giname LGBT teises. Rusijos LGBT tinklas šį sprendimą apskųs teismui", - teigiama tinklo atstovų organizacijos pranešime, išplatintame pirmadienį.

Apie tai, kad lapkričio 8 dieną Rusijos Teisingumo ministerija Rusijos LGBTQ+ tinklą įtraukė į užsienio agentūrų registrą, praneša iz.ru.

Tuo metu naujienų portalas swissinfo.ch praneša, kad Teisingumo ministerija taip pat į šį registrą įtraukė ir opozicionieriaus Aleksėjaus Navalno inicijuotą Kovos su korupcija fondą.

Taip pat registre atsidūrė teisininkai, žurnalistai, įvairios žiniasklaidos priemonės. Ministerijos teigimu, šios organizacijos neva gauna užsienio valstybių finansavimą. Šiuo metu registrą sudaro 93 pavardės. Asmenims, esantiems jame, taikomi griežti finansinių ataskaitų teikimo reikalavimai.

„Šiandien tapti „užsienio agentu“ yra beveik tas pats, kaip gauti valstybinį prizą už pasiekimus žodžio ir informacijos laisvės srityje, – pirmadienį teigė Ivanas Pavlovas, taip pat atsidūręs sąraše. - Ilgame apdovanotųjų sąraše yra tiek daug puikių žurnalistų ir žmogaus teisių gynėjų, kad net būtų skaudu nebūti vienu iš jų".

Prieš I. Pavlovą pradėtas baudžiamasis tyrimas balandžio mėnesį po to, kai jis buvo apkaltintas neva atskleidęs įslaptintą informaciją užstodamas žurnalistą Ivaną Safronovą, kuriam pareikšti kaltinimai išdavyste. Pastarasis juos neigia.

Kremlius kaltinamas tiek LGBTQ+ bendruomenės teisių pažeidimais, tiek ir vykdomu persekiojimu prieš žiniasklaidą.
Naujesnė Senesni