Premjerė dalyvavo Pasaulio moterų lyderių tarybos metiniame forume

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė nuotoliniu būdu dalyvavo Pasaulio moterų lyderių tarybos metiniame forume, rašoma pranešime spaudai.

Ingrida Šimonytė | Seimo kanceliarijos/Olgos Posaškovos nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Metinio forumo dalyvės aptarė 2020 m. nuveiktus darbus, ypatingą dėmesį atkreipdamos į pastangas užtikrinant lyčių lygybę ir moterų įgalinimą, atgaivinant ekonomiką popandeminiame pasaulyje. Taip pat išsakė pasiūlymus dėl būsimos Tarybos veiklos.

Lietuvos premjerė pabrėžė, kad vadovauja Vyriausybei, kuri yra geriausias lyčių lygybės pavyzdys.

„Moterų atstovavimo Lietuvos valdžios institucijose augimas buvo viena priežasčių, dėl kurių Pasaulio ekonomikos forumas šiemet Lietuvą pripažino šalimi, padariusia didžiausią pažangą mažinant lyčių atskirtį. Tačiau tenka pripažinti, kad per pandemiją moterys nukentėjo labiau nei vyrai. Labiausiai pandemija paveikė tuos sektorius, kuriuose daugiausia dirba moterys ir būtent moterims teko ir vis dar tenka neproporcinga sunki pandemijos padarinių našta“, – sakė premjerė.

Premjerė paragino moteris pasaulio lyderes tarti svarų žodį raginant pasaulio vyriausybes ir tarptautines organizacijas imtis realių priemonių moterų ir mergaičių situacijai palengvinti ir pagerinti kovos su pandemija ir popandeminio atsigavimo sąlygomis.

Premjerė atkreipė dėmesį į Baltarusijos moterų drąsą ir pilietiškumą kovoje su autoritariniu režimu. Kai diktatorius Lukašenka įkalino savo potencialius varžovus vyrus prezidento rinkimuose, jų kovą perėmė žmonos. I. Šimonytė pakvietė Tarybos nares apsvarstyti galimybę išsakyti paramą šioms moterims, nes tai būtų labai svarbu jų kovoje už laisvę ir demokratiją.

Šiemet Pasaulio moterų lyderių tarybai pirmininkauja Islandijos premjerė Katrín Jakobsdóttir. Pasaulio moterų lyderių taryba yra nepriklausomas, savarankiškas dabartinių ir buvusių ministrių pirmininkių ir prezidenčių tinklas, kurį 1996 m. įsteigė Islandijos prezidentė (1980–1996 m.) Vigdis Finnbogadóttir.

Tarybą sudaro 83 gerbiamos ir daug pasiekusios esamos ir buvusios šalių prezidentės ir ministrės pirmininkės. Tai vienintelė organizacija pasaulyje, vienijanti valstybių ir vyriausybių vadoves moteris. Pasaulio moterų lyderių tarybos sekretoriatas yra Jungtinių Tautų fondo Vašingtone filialas.
Naujesnė Senesni