Homoseksualus Kalėdų senelis: jaunoji karta palaiko, vyresniems tai nepriimtina

Visuomenės nuomonių tyrimo kompanija „YouGov“ atliko apklausą, kurioje britų buvo klausiama, kaip jie vertintų Kalėdų senelio įsikūnijimą į LGBTQ+ asmens rolę.

Norvegijos pašto tarnybos reklama | Stop kadras

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Norvegijos pašto tarnyba „Posten“ reklama nuskambėjo visame pasaulyje. Joje pasakojama graži ir romantiška kalėdinė istorija apie Harį, kuris kasmet laukia savo mylimojo – Kalėdų senelio. Ekrane žiūrovai išvysta, kaip vyrai kūčių vakarą pasibučiuoja. Taip tarnyba pasveikino Norvegijos visuomenę, kad jau beveik 50 metų Norvegijoje galima mylėti tai, ką nori, ir žmonės yra laisvi, nevaržomos jų teisės dėl seksualinės orientacijos.

Reaguodama į tai, nuomonių tyrimo kompanija „YouGov“ atliko apklausa Jungtinėje Karalystėje, kurioje klausė respondentų, kaip šie vertina Kalėdų senelio vaizdavimą homoseksualiu vyru.

Iš 2737 apklaustųjų tik 39 proc. britų teigė, kad tokią homoseksualaus Kalėdų senelio rolę laiko priimtina, o net 41 proc. pareiškė, jog tai – nepriimtina.

Šie rezultatai buvo paskelbti gruodžio 23-ąją „Twitter" paskyroje.


Dalis socialinio tinklo vartotojų teigė, kad tema išties įdomi tuo, nes atskleidžia ir išankstinį žmonių nusistatymą, manymą, kas yra priimtina, o kas – ne.

„YouGov“ apklausa atskleidė ir tai, kad Kalėdų senelio kaip homoseksualaus asmens vaizdavimą labiau palaiko jaunesnė karta: už tai pasisakė 60 proc. asmenų, kurių amžius svyruoja nuo 18 iki 24 metų ir tik 20 proc. šios amžiaus kategorijoje priklausančių respondentų teigė, kad jiems tai nepriimtina. Tuo metu pritarimą Kalėdų senelio homoseksualumui 25-49 m. amžiaus kategorijoje išreiškė 46 proc., o 33 proc. pasisakė prieš.

Konservatyviausi - vyresnio amžiaus žmonės. Daugiau nei pusė (58 proc.) 50-64 metų apklaustųjų nenorėtų, kad Kalėdų senelis būtų homoseksualus. 
Naujesnė Senesni