Eidamas 33-uosius metus mirė olimpinis LGBTQ+ Brazilijos čempionas Ianas Matosas

Atvirai apie savo seksualinę orientaciją kalbėjęs ir LGBTQ+ bendruomenę savo pasiekimais įkvepęs nardytojas Ianas Matosas mirė sulaukęs 32-erių metų. Vyrą pasiglemžė sunki infekcija. Jo gyvybė užgeso ligoninėje.

Ianas Matosas | instagram.com/ianmatos nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net 

I. Matosas ligoninėje praleido 2 mėnesius, tačiau jo būklė gruodžio 22-ąją pablogėjo, praneša „The Sun". Sportininkas į medikų rankas pateko dėl gerklės infekcijos, vėliau išplitusios skrandyje bei plaučiuose.

Brazilijos olimpinis komitetas teigia esąs labai nuliūdęs dėl netekties ir pabrėžė I. Matoso indėlį į Brazilijos sportinius pasiekimus.

„Reiškiame nuoširdžią užuojautą šeimai ir draugams“, – teigiama Brazilijos olimpinio komiteto išplatintame pranešime.

Ši netektis sukrėtė LGBTQ+ bendruomenę. Tai buvo asmenybė, kuria itin didžiuotasi. Dar 2010 metais Pietų Amerikoje įvykusiose olimpinėse žaidynėse nardytojas laimėjo net 3 bronzos medalius, o 2016 metais Rio de Žaneire vaikinas iškovojo 8-ąją vietą rungtyniavęs vyrų sinchroniniame trijų metrų šuolyje.

I. Matosas apie savo seksualinę orientaciją viešai prakalbo 2014 metais.

„Nuo mažens žinojau, kad esu gėjus“, - tuomet teigė nardytojas ir pabrėžė, kad spaudimas „būti spintoje" tapo nepakeliamas, nes teko vengti „Queer" vakarėlių, slėpti savo romantinius santykius.

Galiausiai I. Matosas išsilaisvino ir „išlindo iš spintos", ėmė aktyviai dalyvauti LGBTQ+ gyvenime.
Naujesnė Senesni