Pogramėlei „Grindr" skirta 6,4 mln. eurų bauda už privatumo pažeidimus

LGBTQ+ pažinčių programėlei „Grindr" skirta 65 milijonų Norvegijos kronų (apie 6,41 milijonų eurų) bauda dėl privačių vartotojų duomenų pažeidimo.

Programėle pripažinta pažeidusi privatumą | jarmo.net koliažas („Grindr" logotipo ir KoolShooters/Pexels nuotr.)


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Norvegijos duomenų apsaugos institucija (DPA) pažinčių programėlei baudą skyrė už neteisėtą vartotojų duomenų pasidalijimą su trečiųjų šalių reklamuotos kompanijomis. Joms buvo nurodyti vartojojų IP adresai, GPS vietos duomenys, amžius ir lytis

​DPA tarptautinio skyriaus vadovas Tobias Judin sakė, kad tai, jog „Grindr"yra LGBTQ+ programėlė, pažeidimą paverčia dar rimtesniu. Pasak jo, programėlės valdytojų elgesys sukėlė pavojų LGBTQ+ bendruomenei.

Pasak jo, duomenų nutekinimas galėjo lemti kai kurių asmenų seksualinės orientacijos atskleidimą.

„Stengiamės, kad šios programėlės valdytojai suprastų, jog toks požiūris – vartotojų neinformavimas, be sutikimo dalijimasis duomenimis – yra visiškai nepriimtinas", - teigė T. Judin

Anksčiau DPA skelbė skirsianti didesnę - 100 mln. kronų - baudą, tačiau trečiadienį, gruodžio 15-ąją, institucijos atstovai patvirtino atsižvelgę į „Grindr" padarytus pakeitimus siekiant ištaisyti platformos trūkumus.

Sausio mėnesį „New York Times“ publikuotojoje „Grindr" pozicijoje teigiama, kad bendrovė kelis kartus gavo „teisinį visų“ savo vartotojų sutikimą Europoje ir buvo įsitikinusi, kad jos „požiūris į vartotojų privatumą yra prioritetas".

Bendrovė pridūrė: „Nuolat tobuliname savo privatumo politiką atsižvelgdami į besikeičiančius privatumą reguliuojančius įstatymus ir reglamentus. Tikimės pradėti konstruktyvų dialogą su Norvegijos duomenų apsaugos institucija".

Per tris savaites sprendimas skirti baudą gali būti skundžiamas.
Naujesnė Senesni