Pranciškus ragina tėvus nesmerkti LGBTQ+ vaikų, bet homoseksualių asmenų santuokoms nepritaria

Popiežius Pranciškus ragina tėvus palaikyti savo homoseksualius vaikus, tačiau anksčiau yra teigęs, kad Bažnyčia nepritaria tos pačios lyties asmenų santuokoms. Kita vertus, aukščiausia bažnyčios galva išreiškė paramą civilinės partnerystės įstatymams. Tad ar Katalikų bažnyčia palaiko LGBTQ+ bendruomenę?

Asociatyvi Ashwin Vaswani/Unsplash.com nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Trečiadienį popiežius Pranciškus tęsė šv. Juozapui skirtą katechezių ciklą, rašo 15min.lt 

Bendrosios audiencijos dalyviams jis kalbėjo apie Juozapo sapnus ir užsiminė galvojantis apie tėvus. Pranciškus palietė tėvų, kurie pastebi savo vaikų neheteroseksualią orientaciją, temą.

Pasak popiežiaus, sapnai simbolizuoja mūsų dvasinį pasaulį.

Popiežius teigė, kad žmonės jaučia baimę, juos slegia našta, todėl dalis jų nebegali net melstis. Čia pat Pranciškus ėmė kalbėti apie Juozapo, kuris esą moka išsaugoti vidinę ramybę ir pažinti Dievo žodį, sapnus.

Popiežius teigė, kad žmonėms, kurie per savo baimių balsus nebegirdi Dievo balso, yra sunku.

„Galvoju apie tėvus, susiduriančius su savo vaikų problemomis. Vaikai, sergantys įvairiomis ligomis. Kiek daug skausmo. Tėvai, kurie pastebi skirtingą savo vaikų seksualinę orientaciją. Kaip su tuo elgtis, kaip palydėti savo vaikus ir nesidangstyti smerkiančiu požiūriu? […] Šiems tėvams sakau: nebijokite. Taip. Tai skauda. Labai skauda. Tačiau pagalvokite, kaip Juozapas išsprendė problemas, ir prašykite Juozapo, kad jums padėtų. Niekada nesmerkite vaiko“, – audiencijos metu kalbėjo popiežius Pranciškus, rašo 15min.lt

Popiežius paragino išgirsti Dievo balsą tarp kitų balsų.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


Dar 2020 metais Pranciškus ištarė: „Homoseksualūs žmonės turi teisę turėti šeimą. Jie yra Dievo vaikai". Šis pareiškimas nuskambėjo visame pasaulyje.

Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto profesorius Vytautas Ališauskas tąkart socialiniuose tinkluose komentavo, kad tai nėra oficiali popiežiaus pozicija, Pranciškus nesiruošia keisti Bažnyčios tradicinio mokymo apie homoseksualumo tariamą nesuderinamumą su prigimtimi.

Vytauto Didžiojo universiteto profesorė, socialinių mokslų daktarė Milda Ališauskienė portalui lrt.lt teigė, kad popiežiaus žodžiai reiškia, jog jis palaikytų civilinę homoseksualių porų partnerystę. Tačiau ji taip pat sutiko, kad nekalbama apie Bažnyčios dogmų ir mokymo keitimą.

2021 metų rudenį popiežius žurnalistams pareiškė atmetantis galimybę vienalytėms poroms tuoktis Katalikų bažnyčioje. Jis teigė, kad bažnyčia neturi įgaliojimų keisti santuokos sakramento.



Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni