Jarmo.net perėmė vieną didžiausių Lietuvos LGBTQ+ naujienų platformų „LGBT friendly Vilnius"

Režisierius Romas Zabarauskas, ilgalaikis „Facebook" puslapio „LGBT friendly Vilnius" administratorius, penktadienį savo sekėjams pranešė apie pokyčius. Planuojantis susitelkti ties kitomis veiklomis, LGBTQ+ teisių naujienomis besidalijęs veidas perdavė savo kuruojamą platformą portalui jarmo.net.

Romas Zabarauskas ir Jonas Valaitis | Jarmo.net koliažas


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„2012-2019 m. vykdęs LGBT+ draugiškų žemėlapių projektą, ėmiau šioje paskyroje dalintis bendruomenės naujienomis – tai dariau iki šiol. Kartais man talkino Jūratė Juškaitė ar kiti LGBT+ balsai. Dariau tai vedinas pareigos jausmo: Lietuvoje labai trūko LGBT+ naujienų sklaidos. Tačiau šiandien jas puikiai pateikia Jarmo.net, o taip pat ir GayLine.lt.
 
Todėl džiaugiuosi galėdamas perduoti šią iniciatyvą, o pats telksiuosi į savo kūrybą. Tiesa, buvimas pilietišku ir politišku – mano kūrybinės vizijos dalis, todėl tai matysite ir toliau", – žada R. Zabarauskas.

„Naujienų sklaida ir pateikimas sekėjams reikalauja žinių, kritinio mąstymo ir skirtingų sričių suvokimo, tad mokytis tenka nuolat. Labai svarbu, kad Romo išpuoselėtas puslapis ir toliau palaikytų žinių, gyvybiškai reikalingų LGBTQ+ bendruomenei, skleidimą. Priimu iššūkį administruoti „LGBT friendly Vilnius" puslapį, nes aktyvizmas ir žurnalistika yra neatsiejami nuo mano gyvenimo. Nepasiribosiu vien Jarmo.net turiniu. Portalas bendradarbiauja ir su kitomis žiniasklaidos priemonės, kurios profesionaliai parengia informaciją apie LGBTQ+ temas. Tad „LGBT friendly Vilnius" puslapyje dalinsiuosi ir kolegų iš kitų žiniasklaidos priemonių informacija. Džiaugiamės ir mūsų draugų GayLine.lt sunkiu kasdieniu darbu. Tad puslapyje sekėjai galės išvysti įvairią medžiagą. Žinoma, šiuo metu buriu ir komandą, kuri man talkins", – sako portalo jarmo.net redaktorius Jonas Valaitis ir dėkoja R. Zabarauskui už išreikštą pasitikėjimą. 
Naujesnė Senesni