„Jau dabar" vadovė D. Bodrije susitiko su parlamentarais: ruošiamasi partnerystės grįžimui į Seimo salę

Žmogaus teisių organizacijos „Jau dabar" vadovė Dominyka Bodrije, pirmadienį susitikusi su Seimo nariais Tomu Vytautu Raskevičiumi, Andriumi Navicku ir Arūnu Valinsku, teigia besiruošianti tam, jog Seimas pavasarį iš naujo imsis žmogaus teisių klausimų, tarp jų - ir Partnerystės įstatymo projekto.

Dominyka Bodrije | Asmeninio archyvo nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

D. Bodrije portalui jarmo.net antradienį teigė, kad susitikimą inicijavo A. Navickas, kuris pastebėjo organizacijos vykdomą projektą „Lašas po lašo", susijusį su visuomenės informavimu apie LGBTQ+ bendruomenę. 

Andrius Navickas | Seimo kanceliarijos/O. Posaškovos nuotr.


Kartu su politikais organizacijos „Jau dabar" vadovė teigė aptarusi ir artėjančios Seimo pavasario sesijos darbus. „Mums labai tai aktualu, kadangi projektu „Lašas po lašo" siekiame iki pavasario, iki balsavimo dėl Partnerystės įstatymo projekto kiek įmanoma labiau šviesti visuomenę, ją paruošti", – sakė ji ir pabrėžė, kad būtent nevyriausybinės organizacijos gali pasitarnauti teigiamai nuteikiant visuomenę LGBTQ+ lygiateisiškumo tema. 

Tomas Vytautas Raskevičius | Seimo kanceliarijos/O. Posaškovos nuotr.


„Gali būti tokia situacija, kad arba dabar, arba niekada, todėl labai svarbu, jog nevyriausybinės organizacijos darytų viską, kad šiuo klausimu būtų kaip įmanoma labiau pasistūmėta į priekį", – apie partnerystę, kurią, jeigu Seimas palaimintų, galėtų įteisinti ir vienalytės poros, kalbėjo D. Bodrije.

Organizacijos „Jau dabar" vadovė teigė mananti, kad tie politikai, kuriems svarbūs žmogaus teisių klausimai, „atiduoda maksimumą ir daro ką gali". Anot jos, pokyčius žadėję Seimo nariai šiuo metu sulaukia kritikos dėl to, jog nepavyksta įgyvendinti tam tikrų užsibrėžtų tikslų, tačiau, anot D. Bodrije, čia koją kiša kitų politikų požiūris. „Yra fundamentali tiesa, jog nėra taip lengva kitą Seimo narį įtikinti balsuoti už Partnerystės įstatymo projektą, nes tai nėra kažkoks nuomonės pakeitimo klausimas. Tai yra ir žmogaus sąmoningumo lygis", – sakė ji ir pabrėžė, kad teigiamai besikeičiant nuotaikoms visuomenėje galbūt lengviau pavyktų įtikinti ir politikus palaikyti žmogaus teisių iniciatyvas. 

D. Bodrije kritikavo partijas, kurios rinkiminėse programose aiškiai nurodė palaikysiančios LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą, tačiau atėjus metui balsuoti, kai kurie tų partijų nariai pasielgė priešingai – arba susilaikė, arba net balsavo prieš. Daug kritikos dėl to po atmesto Partnerystės įstatymo projekto po pateikimo sulaukė „socdemai" ir Liberalų sąjūdis. 

„Man asmeniškai dėl to labai gaila. Manau, kad jeigu mes galėtume kažką padaryti, tai reikėtų perkalbėti būtent juos. Regis, ir Arūnas Valinskas, ir Andrius Navickas yra iš krikščionių partijos, bet susitiko su manimi. O kodėl su manimi nesusitiko socialdemokratai, kurie savo programoje žodis žodin pareiškė, jog būtinai dirbs prie šio projekto? Jeigu būčiau už juos balsavusi, būčiau labai nusivylusi. Manau, kad kiekvienas galėtume atkreipti Seimo narių, kurie žadėjo balsuoti už, bet balsavo prieš, dėmesį jiems, pavydžiui, parašant", – teigė pašnekovė.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni