R. Zabarauskas: nesulaukę koalicijos palaikymo, „laisviečiai" turėtų iš jos pasitraukti

Laisvės partijos žadėta partnerystė – vis dar nepriimta, tad Lietuvoje vienos lyties asmenų poros savo santykių įteisinti negali, nors prieš rinkimus kalbėta – Partnerystės įstatymo projektas Seime pasistūmės per 100 dienų po rinkimų. Apie tai, kad skaudėjo parlamento salėje nepritarus partijai svarbiems projektui, prakalbusi Laisvės partijos vedlė Aušrinė Armonaitė sulaukė aršios Romo Zabarausko kritikos.

Aušrinė Armonaitė | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Aš esu ne tik politikė, kalbanti galva, aš irgi esu žmogus, man irgi skaudėjo, kai Seimo salėje buvo nepritarta mums svarbiems projektams“, – kalbėjo Aušrinė Armonaitė, klausiama, kaip rinkėjai įvertins tai, kad kai kurių klausimų, kuriais žadėjo pasistūmėti per 100 dienų, nepavyksta  išspręsti. 

R. Zabarauskas tokį politikės pasisakymą įvertino kritiškai. 

„Visų pirma, yra didžiulis skirtumas, kai skauda dėl politinio fiasko, ir kai skauda dėl to, kad trisdešimt metų esi nelygiateisis pilietis.

Būdama jau susituokusi moteris, nesilyginkite su diskriminacijos aukomis, o pradžiai prisiimkite atsakomybę ir atsiprašykite už laužomus pažadus.
 
Ką gi, dabar turime naują pažadą: „partnerystės klausimas, sugrįš į Seimo pavasario sesijos darbotvarkę, to neslepiame, tai norime matyti ir tai bus“.

Labai tikiuosi, jog pagaliau bus iškomunikuota, kad nesulaukus koalicijos palaikymo, iš jos bus traukiamasi. Mano manymu, tai vienintelis būdas ko nors pasiekti. Kalbėjimas apie atskirų politikų nuomonės keitimą ar džiaugimasis „beveik“ pasiektomis pergalėmis skamba naiviai ir ciniškai vienu metu", – savo „Facebook" paskyroje rašo režisierius, savo filmuose paliečiantis LGBTQ+ žmonių gyvenimo Lietuvoje aspektus.

Jarmo.net primena, kad Partnerystės įstatymo projektas buvo teikiamas praėjusių metų pavasarį, tačiau teikimo stadijos taip ir nepraėjo. Seimas nusprendė grąžinti jį tobulinimui. Tuomet vienas iš įstatymo rengėjų Tomas Vytautas Raskevičius pažadėjo – atnaujintas projektas Seimo salę vėl išvys rudenį. Tiesa, šis pažadas liko neįgyvendintas. Dabar Laisvės partijos atstovai žada, kad partnerystės klausimas į Seimą grįš artėjančią pavasario sesiją.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni