Pakeisti gyvenimą? Palikti vyrą ir susituokti su moterimi!

Glennon Doyle knyga „Nesutramdyta“ nėra iš tų knygų, kurias pasirinkčiau iš knygų sąrašo. Greičiausiai iš pirmo žvilgsnio pagalvočiau, kad tai paviršutiniška knyga, skirta žmonėms, kurie nemėgsta „hardinių“ temų.

Glennon Doyle dešinėje ir Abby Wambach kairėje | Nuotraukos šaltinis: winnipegfreepress.com/


Aleksandra Ketlerienė, knygosnugarele.lt

žurnalistė

Tačiau ji atsidūrė taip leidyklos knygų-kalėdinių dovanų, kurias gavome, ir greičiausiai taip ir būtų sau gulėjusi visa graži lentynoje, jeigu ne vienas feisbuko postas, už kurio užsikabino mano akis.

Buvo sausio 1 d. ir man nesinorėjo kažkokio labai sunkaus turinio, todėl pagalvojau, kad duosiu knygai šansą. Ir viskas baigėsi tuo, kad perskaičiau ją visą ir labai greitai!

Kas mane užkabino? Visų pirma, labai neįprasta ir netipinė istorija. Paprastai, kai žmonės sako, kad keičia savo gyvenimą, tai arba pakeičia šukuoseną, na arba dažniausiai darbą. O štai šios knygos autorė paliko neištikimą vyrą (su kuriuo susilaukė 3 vaikų) ir susituokė su moterim! Čia tai galima pavadinti tikrais gyvenimo pokyčiais.

Knygos viršelis


Taigi autorė knygoje atskleidžia savo kelią link tokio gyvenimo, kurį nori gyventi pati, o ne kuris jai primestas visuomenės. Nors man gal ir nėra artimas noras apversti savo gyvenimą aukštyn kojomis, bet mėgstu drąsius žmones, kurie gyvena taip, kaip jiems patinka, o ne kaip nori kiti.

Tai be jokios abejonės knyga, skirta moterims. Autorė labai daug kalba apie tai, ko visuomenė reikalauja iš mergaičių, o vėliau iš moterų. Kartais skaitydama linguodavau galvą, kad iš tiesų taip ir yra – įvairūs stereotipai apie tai, kas pridera ar ne mergaitėms, Lietuvoje dar labai gajūs. Autorė knygoje pasakoja savo „išsilaisvinimo“ istoriją, savo ilgą nueitą kelią ir iššūkius pakeliui.

Knygoje nemažai paliečiama ir motinystės tema, kuri man buvo įdomiausia. Apie tai, kiek daug spaudimo susilaukia šiuolaikinės mamos – būti tobulos viskame kame, niekada neklysti, niekada neteikti prioriteto sau ir t.t.

Manau, kad knyga įgalina moteris tiesiog rinktis save, nepaisant to, kad kažkas dėl to gali supykti. Labiausiai rekomenduočiau skaityti toms moterims, kurios šiuo metu yra pasirinkimų kryžkelėje arba tiesiog kurių gyvenime dabar sunkus etapas ir joms reikia pasisemti stiprybės.

Glennon Doyle „Nesutramdyta“, Baltos lankos, 2021, 320 p., vertė Akvilina Cicėnaitė.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni