L. Ramonas. Nuspėti Jurgos Lago ir Nidos Vasiliauskaitės konfliktą: viena rašo lyg patyrusi galvos traumą, kita nemačiusi teiginio, kuriam nepaprieštarautų

Žmonės sako, kad išprognozavau, jog Jurga Lago ir Nida Vasiliauskaitė susipyks.

Jurga Lago (kairėje) įsivėlė į ginčą su Nida Vasiliauskaite | Jarmo.net koliažas (Delfi ir Žinių radijo stop kadrai, freepik.com nuotr.)


Lukas Ramonas

rašytojas

Negaliu prisiimti aiškiaregystės nuopelnų. Tai, kad jos susipyks, buvo labiausiai nuspėjamas dalykas po to, kad Ricky Martin yra gėjus.

Jos yra dvi dėmesio dėlės, kurios feisbuko postuose žaidžia revoliuciją.
 
Jurga Lago rašo kaip žmogus su galvos trauma. Nesakau, kad ją turėjo, bet tai daug ką paaiškintų. 

Jos citata: „aš nebalsuosiu tol, kol partijos bus išlaikomos valstybės. <...> integruotos į valstybę partijos VISOS yra fašistinės savo esme".

2020 metais Jurga Lago aktyviai palaikė Nacionalinį susivienijimą Seimo rinkimuose. Jos pačios žodžiais — prieš metus su centais ji buvo už fašistus.

Buvo už gėjus, buvo prieš gėjus, jos visi geriausi draugai gėjai. Tai yra žmogus, kuris išsivers į bet kokią poziciją, kad tik gautų dėmesio.
 
Tuo tarpu N. Vasiliauskaitė nėra mačiusi teiginio, kuriam negalėtų prieštarauti. Ilgus metus delfi.lt rašė apie tai, kad homoseksualūs asmenys Lietuvoje yra smarkiai diskriminuojami, o kairiosios idėjos tinkamai neatstovaujamos. Gaudavo daug komentarų, klikų, šitstormų.

Bet po truputį prarado aktualumą. Tai persimetė ant sistemos kritikos su prancūzų revoliucionieriaus retorika.
 
Ji sako — geriau mirti laisvam nei imti skiepą. Organizuoja naują Maidaną, naują Sausio 13-ąją. Ant scenos nelabai pakalba, bet feisbuke atgyja. Aiškina, kad jos nauja antisisteminė partija (pirmas numeris Nida, likusios 1999 vietos dar neužimtos) pakeis Lietuvą.

Lukas Ramonas | Asmeninio archyvo nuotr.


Po dviejų metų ji bus arba labai smarkiai už, arba prieš žmogaus sukeltos klimato kaitos teoriją.

Tai nėra žmonės, kuriems rūpi idėjų turinys. Tai žmonės, kurie kaip politiniai vampyrai išgyvena iš nuolatinio ginčų ir nesutarimų proceso.
 
Nuspėti, kad jos dvi susipyks, tai nuspėti, kad ryt pakils saulė.

Tam tikra prasme tiek Nida, tiek Lago vykdo valstybinę veiklą.

Lago agituoja nebalsuoti už jokią partiją. Tikėkimės, kad jos auditorija paklausys šio patarimo ir eilinį kartą save sėkmingai eliminuos iš mūsų politinės sistemos.

Tuo tarpu Nida galėtų kažkaip įkurti tą niekam neįdomią partiją, dalyvauti Seimo rinkimuose, smarkiai neperžengti 5 proc. barjero ir sudeginti maršininkų balsus.

Jos elgiasi kaip valstybininkų projektas, skirtas užtikrinti, kad antisistemininkai negaus mandatų.

Jos galvoja, kad „skaldyk ir valdyk" reiškia, jog reikia pirma susikaldyti pačiam.
 
O daugiau info — Jurgos Lago Payreone! Taip, vykdyt revoliuciją svarbu, dar svarbiau iš to užkalt šaibų.


Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni