Raskevičius: tvyrant karo Ukrainoje įtampai, partnerystę įteisinti būtina nedelsiant

Iš pradžių teigęs, kad Partnerystės įstatymo projektą teiks Seime tik kai bus garantuota visiška parama, Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius dabar prakalbo kiek kitaip. Jo nuomone, partnerytę, kuria būtų įteisinti ir vienalyčių porų santykiai, jau būtina priimti nedelsiant.
 
Tomas Vytautas Raskevičius | O. Posaškovos/Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tokia parlamentaro mintis nuskambėjo kalbant apie Europoje tvyrančią įtampą dėl situacijos Rusijos ir Ukrainos pasienyje. Čia dislokuota šimtai tūkstančių rusų karių, o JAV žvalgyba praneša apie karinio konflikto ir invazijos į Ukrainą grėsmę. 

JAV prezidentas Joe Bidenas teigia, kad Rusija į Ukrainą gali nusitaikyti bet kurią akimirką, yra žinių, kad gali būti mėginama net pasiekti ir užimti Kijevą. 

Seimo narys, Laisvės frakcijos atstovas T. V. Raskevičius sureagavo į šią situaciją primindamas apie Partnerystės įstatymą, kuris galėtų bent dalinai garantuoti LGBTQ+ poroms lygiateisiškumą. Anot jo, taip Lietuva parodytų, kad yra vakarų, o ne rytų pasaulio dalimi.

„Kintant geopolitinei situacijai, Lietuvai būtina nedelsiant apsispręsti dėl Partnerystės įstatymo, tokiu būdu patikinant mūsų strateginius ir nacionalinio saugumo partnerius, kad esame Vakrų (vakarų, - jarmo.net), o ne Rytų pasaulio dalis!", – sekmadienį „Facebook" pareiškė politikas.

Momentinė ekrano kopija


T. V. Raskevičius yra vienas iš Partnerystės įstatymo rengėjų. Praėjusių metų pavasario sesijoje teikiant įstatymą šios stadijos jis neįveikė ir buvo grąžintas tobulinimui. „Laisvietis" tąkart pažadėjo, kad įstatymą pakartotinai bus mėginama pateikti rudens sesijoje. Tačiau, regis, planai pasikeitė – pažadas liko neįgyvendintas. Politologai svarsto, kad greičiausiai pritrūko koalicijos partnerių paramos. 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni