B. Sabatauskaitė: Širinskienės argumentai yra silpni

Pirmadienio vakarą Vilniuje šalia Martyno Mažvydo Nacionalinės bibliotekos surengtame proteste už Partnerystės įstatymą dalyvavusi Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė įvertino Lietuvos regionų frakcijos atstovės Agnės Širinskienės siūlymą šį LGBTQ+ bendruomenei svarbų klausimą išbraukti iš Seimo pavasario sesijos.

Birutė Sabatauskaitė | LGL/A.Didžgalvio nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Rusijos karo prieš Ukrainą kontekste man atrodo be galo svarbu pasakyti, kad mes kaip niekada turime ginti demokratines vertybes, demokratiją užtikrinti visiems“, – „Laisvės TV“ transliacijoje kalbėjo B. Sabatauskaitė.


Anot jos, yra akivaizdu, kad daugiau nei 20 metų trunkantis žmonių laukimas, kada Seimas įteisins galimybę tos pačios lyties asmenis oficialiai užregistruoti savo santykius, turi liautis ir Partnerystės įstatymo projektas turi išvysti parlamento salę.

Anot jos, A. Širinskienės argumentai, kad esą šio klausimo svarstyti negalima dėl jaučiamos įtampos visuomenėje, kai vyksta karas Ukrainoje, yra silpni. „Mes net nekalbame apie tai, kad Seimo pavasario sesijoje tas įstatymas būtų priimtas ar būtų svarstymas. Mes kalbame apie jo įtraukimą į darbotvarkę, kas viso labo reiškia Seimo pasiryžimą skirti šiam klausimui dėmesio“, – dėstė lygių galimybių kontrolierė, buvusi Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė. 

Birutė Sabatauskaitė | Seimo kanceliarijos nuotr.


Anot jos, šiuo metu tėra kalbama apie Partnerystės įstatymo projekto pateikimą. O tai reiškia, kad Seime apie jį būtų diskutuojama, kaip reikėtų spręsti šį klausimą, ką jame numatyti. 

Pasak B. Sabatauskaitės, Lietuva atsilieka LGBTQ+ teisių užtikrinimo srityje. „7 iš 10 Lietuvos LGBTQ+ žmonių bijo laikytis susikibę rankomis viešumoje. Beveik 6 iš 10 žmonių per apklausą sakė, kad yra patyrę diskriminaciją bent vienoje iš gyvenimo sričių“, – apie įsišaknijusias žmogaus teisių problemas prabilo ji.

Anot B. Sabatauskaitės, kalbant apie žmonių santykių reguliavimą, šio klausimo jokiu būdu negalima nukelti. „Visiems kraujuoja širdys dėl to, kas darosi Ukrainoje, LGBTQ+ bendruomenei taip pat. <...> Man atrodo, kad tiesiog yra gėdinga naudotis šiuo klausimu ir taip nustumti kitus klausimus“, – komentavo ji.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni