„Mamos už LGBTQ+ vaikus“ prabilo apie translyčius: padėkite mūsų vaikams Lietuvoje jaustis geriau

Ketvirtadienį minima translyčių asmenų matomumo diena. Mūsų šalyje vis dar nėra užtikrinamos LGBTQ+ bendruomenės teisės, šiuo metu itin daug dėmesio skiriama Partnerystės įstatymui, kuris, jeigu būtų priimtas, leistų įteisinti savo santykius vienalytėms poroms. O tuo metu translyčių žmonių teisinė gerovė, deja, lieka antrame plane – Seime net negirdėti diskusijų apie Lytinės tapatybės pripažinimo įstatymą. Apie tai, ko reikia, kad translyčiai žmonės Lietuvoje pasijustų geriau, prabilo ir jų artimieji.

Partnerystės įstatymo palaikymo akcija, surengta antradienį prie Seimo | A.Didžgalvio/LGL nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Visuomenei skirtame laiške organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ nariai akcentuoja, kad translyčiai žmonės yra Lietuvos dalis ir prisideda prie šalies gerovės.

„Mes esame translyčių vaikų mamos. Taip, jums nepasirodė. Kai kurių Lietuvos piliečių, tarp jų ir politikų, ypač žeminami ir pašiepiami žmonės taip pat turi mamas, tėčius, močiutes, senelius, dėdes, tetas. Jie visi užaugę tradicinėse šeimose tiesiogine šio žodžio prasme. Jie augo kartu su savo broliais ir seserimis, valgė prie to paties stalo, ėjo kartu į mokyklą, žaidė tuos pačius kompiuterinius žaidimus. Ir nežiūrint jų kitoniškumo, jie labai mylimi savo šeimose. Nes tai – labai geri, draugiški, mylintys, atjaučiantys, protingi, talentingi žmonės. Jie mokosi mokyklose, studijuoja, dirba, moka mokesčius valstybei. Jie – tokie patys, kaip mes visi“, – rašoma organizacijos pareiškime, kurį paskelbė jos narė Lina Plieniūtė.

„Mamos už LGBTQ+ vaikus“ nariai įsitikinę, kad Lietuvoje reikia išspręsti su translyčių žmonių teisėmis susijusias problemas.

„Todėl mes, translyčius vaikus turinčios mamos, labai prašome padėti mūsų vaikams geriau jaustis Lietuvoje. Būtent čia atskleisti savo talentus, tarnauti savo šalies gerovei. Svarbiausia – juos mylėti ir gerbti tokius, kokie jie yra, kaip jie jaučiasi, nesišaipyti ir nesityčioti. O Seimo narių labai prašome priimti su translytiškumu susijusius įstatymus, užtikrinančius medicininę bei psichologinę pagalbą ir lyties keitimo procedūras“, – pabrėžiama organizacijos kreipimesi.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni