Nuteista trijulė, Jungtinėje Karalystėje žiauriai nužudžiusi biseksualų psichiatrą

Jungtinę Karalystę pašiurpino Pietų Velse įvykdyta žmogžudystė. Kovo 25-ąją, penktadienį Kardifo karūnos teisme nuosprendį išgirdo 3 jaunuoliai, apkaltinti biseksualios orientacijos vyro užpuolimu. Teisėsauga nustatė, kad trijulė išpuolį surengė iš homofobiškų paskatų.

Garis Jenkinsas | Pietų Velso policijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Ankstų 2021 metų liepos 20-osios rytą Jungtinėje Karalystėje Kardifo parke 2 vaikų tėvas, psichiatras Garis Jenkinsas buvo žiauriai užpultas 3 asmenų. Šie auką apiplėšė, sumušo ir paliko mirčiai.

Užpultas 54-erių metų psichiatras patyrė sunkią galvos traumą, daugybinius sumušimus ir po 16-kos dienų mirė ligoninėje. „Kai šeima sužinojo apie siaubingą išpuolį prieš Garį, mūsų pasaulis subyrėjo į šipulius. Garis buvo labai mylimas visų, kurie jį pažinojo, tai ir šeimos nariai, draugai, kolegos, pacientai“, – teisme kalbėjo nužudytojo žmona.

Už vyro nužudymą prieš teismą stojo 36-erių metų Lee Stricklandas, 25-erių metų Jasonas Edwardsas ir nepilnametė mergina, kuriai nusikaltimo padarymo metu tebuvo vos 16 metų. Nors merginos tapatybės policija žiniasklaidai iš pradžių neatskleidė, vėliau paaiškėjo tai – Dionne Timms-Williams.

Visi 3 jaunuoliai prisipažino kalti dėl sumušimo ir apiplėšimo, tačiau savo kaltę dėl žmogžudystės neigė ir aiškino, kad jų veiksmai esą negalėjo sukelti gyvybei pavojingų padarinių.

Valstybės kaltinimą palaikęs prokuroras Dafydd Enoch dar sausio 25-ąją surengtame teismo posėdyje aiškino, kad nusikaltėliai psichiatrą nužudė ne vien dėl grobio, bet ir iš homofobiškų paskatų.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad jaunuoliai pravardžiavo gydytoją užgauliais, niekinančiais žodžiais, kuriais siekiama įžeidžiai apibūdinti homoseksualius asmenis.

Anot D. Enoch, plėšikai, tykoję aukų parke, taikėsi būtent į homoseksualius asmenis. Prokuroras teigė, kad vaizdo kamerų darytuose įrašuose matyti, kaip auka atidavė trijulei pinigus, tačiau pastarieji ir toliau jį kankino, spardė bei tyčiojosi.

Teisėsauga nustatė, kad kaltinamieji daužydami auką juokėsi.

„Jis maldavo jo nežudyti tol, kol nebegalėjo pakalbėti“, – apie kraupias nužudymo detales sakė prokuroras.

Tačiau trijulė teisme teigė, kad nesiekė nužudymo, esą tik norėjo apiplėšti vyrą. Be to, išpuolyje dalyvavusi mergina pareiškė, kad nusikaltimą įvykdė tik dėl to, nes bijojo kartu su ja buvusių vaikinų.

Tačiau teismo tokie argumentai neįtikino. Kovo 25-ąją paskelbtas verdiktas.

Visi trys užpuolikai pripažinti kaltais dėl nužudymo. L. Stricklandas ir J. Edwardsas kalėjime turės praleisti daugiau nei 32 metus, o nepilnametei skirta kiek daugiau nei 17 metų laisvės atėmimo bausmė.

„Kadangi žmonės visoje Jungtinėje Karalystėje apraudoja širdį draskančią daktaro Jenkinso netektį, Velso ir Jungtinės Karalystės Vyriausybė turi imtis skubių veiksmų, kad užkirstų kelią visų formų neapykantos nusikaltimams, kurie nukreipti prieš LGBTQ+ asmenis, ir užtikrinti, kad kiekviena lesbietė, gėjus, biseksualas ir translytis jaustųsi laisvai būdamas savimi“, – po teismo posėdžio pareiškė organizacijos „Stonewall Cymru“ atstovė Iestyn Wyn.

Parengta pagal walesonline.co.uk ir pinknews.co.uk informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net


Ar esate pilnatmetis?

Šio teksto nerekomenduojame skaityti jaunesniems nei 18 metų skaitytojams. Jame pateikiama informacija nėra tinkama jaunesnio amžiaus asmenims


Naujesnė Senesni