Paramą ukrainiečiams renkančios Lietuvos LGBTQ+ organizacijos narė vasaras praleisdavo Ukrainoje: sunku patikėti, kad naikinamos mylimiausios vietos

Įvairios šalies institucijos ir organizacijos sutelkė jėgas padedant nuo Vladimiro Putino pradėto karo kenčiantiems ukrainiečiams. Viena jų – Tolerantiško jaunimo asociacija (TJA), kuri kartu su asociacija „Lygiai“ į Ukrainą išsiuntė pirmąjį paketą itin reikalingų daiktų. Jis jau sėkmingai pasiekė Lvivo miestą.

Valerija Rusinova | Asmeninio archyvo nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Kasdieną bendraujame su mūsų partneriais ir draugais Ukrainoje. Ieškome būdų pagelbėti ir nuo karo pabėgusiems ir karo zonoje pasilikusiems kolegoms. Mūsų žiniomis, šiuo metu donacijos stringa ir dėl itin didelio jas gabenančių automobilių kiekio, todėl kooperuojamės su asociacija „Lygiai“, kad galėtume gabenti kuo didesnį kiekį aukų, kuo efektyviau“, – skelbia TJA.

Tarp suaukotų daiktų daugiausiai yra medicininių reikmenų. Tarp paaukotų dalykų taip pat yra moteriškos higienos priemonės, apie kurias retas kuris šiuo metu susimąsto. Ukrainiečius pasieks ir maisto produktai. 

„Man yra svarbu palaikyti Ukrainą, kadangi pati esu pusiau ukrainietė, didžioji dalis mano giminaičių gyvena Ukrainoje ir dabar patiria tikrą pragarą. Nuo pat vaikystės vasaras leisdavau Ukrainoje, sunku pakelti tą mintį, kad tos vietos, kurios man tokios artimos, dabar yra bomborduojamos ir okupuojamos“, – išgyvenimais dalijosi TJA narė Valerija Rusinova. 

Mergina ir šiuo metu bendrauja su Ukrainoje likusiais artimaisiais bei draugais ir iš pirmų lūpų girdi, kas ten vyksta. 

Šiuo metu Ukrainai reikalinga finansinė parama ir įvairi pagalba būtiniausiomis higienos, medicinos ir kitomis priemonėmis. Žmonės toliau skatinami prisidėti prie pagalbos. 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni