Po Rusijos patriarcho žodžių apie gėjus ir karą Ukrainoje lietuvis priminė „Kauno Pride“ eitynėse siautėjusius homofobus

Praėjusią savaitę „Youtube“ kanale „Leprekonas“ pasirodė vaizdo įrašas, kuriame – akimirkos iš praėjusiais metais vykusių „Kauno Pride“ eitynių. Vaizdo įrašo autorius teigia, kad homoseksualūs žmonės per neramumus pasaulyje dažnai tampa taikiniu bei priminė, kad prasidėjus vasario 24-ąją Vladimiro Putino karui Ukrainoje ir vėl pasigirdo kalbos, kad esą dėl to kalti gėjai. 


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Ir vėl. Kaltinami homoseksualai. Karas Ukrainoje, pasak stačiatikių bažnyčios patriarcho Kirilo, irgi prasidėjo dėl to, kad LNR (Luhansko liaudies respublika, - jarmo.net) ir DNR (Donecko liaudies respublika, - jarmo.net) nenorėjo gėjų parado“, – dėmesį atkreipė vaizdo įrašo autorius.

Jarmo.net primena, kad kovo pradžioje vykusioje ceremonijoje Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchas Kirilas pareiškė, kad karas kilo dėl to, nes gėjai nori surengti LGBTQ+ eisenas Ukrainoje. 

Tuo metu kanale „Leprekonas“ paskelbto video aprašyme teigiama, kad tikroji grėsmė sklinda ne iš LGBTQ+ bendruomenės vertybių, o būtent iš homofobiškai nusiteikusių asmenų.

„Man pikta, kad net per Nepriklausomybės atkūrimo dieną po žodžiais „Už mūsų ir jūsų laisvę“ yra liejamos srutos ant mūsų ir jūsų tautiečių. Dieną, kai vienybė turėtų žydėti ypatingai. Mielieji, pernai Kauno miesto Laisvės alėja žygiavo įvairiaspalvis homoseksualų paradas. Kaip gerai apmokamas leftistas negalėjau nedalyvauti jame (kitaip Sorošas nesumokėtų). Jame taip pat liejosi daug neapykantos ir skriejo kiaušiniai. Aš filmavau ir kviečiu jus pažiūrėti į jį iš mano objektyvo. Iš kur, jūsų manymu, sklinda didesnė grėsmė?“ – retoriškai klausė jis.

Vaizdo įraše matyti agresyviai nusiteikę asmenys, koneveikiantys LGBTQ+ bendruomenės narius, žygiuojančius eisenoje.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni