Prie Ukrainos ambasados ketinama rengti kovo 8-osios minėjimą: kviečia atvykti su saulėgrąžomis

Artėjančią kovo 8-ąją Ukrainos moterys tikriausiai dar kausis karo fronte – karybos ekspertai bei politikai įsitikinę, kad karas Ukrainoje užsitęs. Lietuvoje Tarptautinę moterų solidarumo dieną kviečiama paminėti palaikant ypatingai sudėtingoje situacijoje atsidūrusias moteris, gyvenančias Ukrainoje.

Asociatyvi Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Šiais metais mūsų mintys su Ukraina – todėl kviečiame nusiųsti palaikymą Ukrainos moterimis, kuriuos kaunasi karo fronte, rūpinasi savo artimaisiais slėptuvėse, stengiasi išvesti savo vaikus ir vyresnio amžiaus artimuosius iš Rusijos užpultos šalies", – teigia Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė.

Anot jos, anksčiau kovo 8-ąją Vilniuje vykdavo eitynės. Šiais metais eitynių organizatorės nusprendė atskiros akcijos nerengti – kviečiama bendrai solidarumo akcijai prie Ukrainos ambasados.

Jūrate Juškaitė | Seimo kanceliarijos nuotr.


Lietuvos žmogaus teisių organizacijos ir žmogaus teisių aktyvistai kviečia palaikyti Ukrainos moteris ir šių metų kovo 8 dieną skirti būtent Ukrainos moterims.

„Palaikome kontaktus su Ukrainos moterų fondu ir kitomis Ukrainos moterų organizacijomis. Tikimės, kad šia iniciatyva galėsime pasidalinti ir su ukrainietėmis, jei tik situacija šalyje nepablogės dramatiškai", – teigiama minėjimo organizatorių išplatintame pranešime.

Prie Ukrainos ambasados Lietuvoje ketinama atvykti kovo 8-ąją, 12 valandą. Dalyviai kviečiami su savimi pasiimti saulėgrąžų, laikomų Ukrainos nacionaliniu simboliu, kuris dabar tapo ir pasipriešinimo Rusijos armijos agresijai simboliu. 


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni