Seimo narys Petras Gražulis pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo

Teismas skyrė jam didesnę nei 15 tūkst. Eur, baudą ir konfiskavo daugiau nei 4 tūkst. eurų, skelbia Specialiųjų tyrimų tarnyba.

P. Gražulis pripažintas kaltu | Seimo kanceliarijos ir pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Prokuroras prašė skirti baudžiamojo poveikio priemonę – keturiems metams atimti viešąsias teises būti išrinktam ar paskirtam į valstybės institucijų, įstaigų, įmonių renkamas ar skiriamas pareigas. Tačiau teismas netenkino šio prokuroro prašymo.

Anti-LGBTQ+ politikas piktnaudžiavo

Bylos duomenimis, Seimo narys siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas „Judex" bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą, taip pat siūlydamas Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti bendrovės interesais.

Tai – ne vienintelis teismo procesas, kuriame dalyvavo P. Gražulis.

Be kita ko, šiais metais P. Gražulis paskelbė teikiantis Seimui pasiūlymą šeimų maršo akcijos, įvykusios praėjusiais metais, susibūrimo dieną pripažinti minėtina. 

P. Gražulis itin palaikė šį judėjimą, kuris pasisako tiek prieš skiepus, tiek prieš Vyriausybę, tiek prieš LGBTQ+ bendruomenę, Partnerystės įstatymo projektą. Iš politiko lūpų nuolat skamba homofobiški pareiškimai apie homoseksualius asmenis. Pavyzdžiui, praėjusiais metais buvusį LGBTQ+ teisių aktyvistą Tomą Vytautą Raskevičių parlamentaras pavadino prostitute ir aiškino, kad jis taip suvokia „profesionalaus gėjaus" sąvoką.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni