Prieš Raskevičių pralaimėjęs maršistų lyderis turės sumokėti 3 tūkst. eurų

Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas Raimondas Grinevičius pralaimėjo. Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė jo ieškinį dėl garbės ir orumo įžeidimo. Be to, anti-LGBTQ+ judėjimo – šeimų maršo – vienas lyderių turės sumokėti ir 3 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų, ketvirtadienį pranešė lrt.lt 

Raimondas Grinevičius | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

R. Grinevičius į teismą su ieškiniu kreipėsi nurodydamas, kad Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius, viešai pacitavęs lrt.lt paskelbtą straipsnį, kuriame tvirtinama, jog parašai dėl parlamentaro atstatydinimo iš Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų suklastoti, įžeidė jo garbę ir orumą.

Šie parašai buvo įteikti Seimo pirmininkei, tačiau vėliau paaiškėjo, kad daugelis jų – sugeneruoti programišiaus.

„Galima prisiminti <...> tą akciją, kai prieš mane buvo surinkta 360 tūkst. parašų, reikalaujant atsistatydinti iš Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų. Na, ir po keleto mėnesių paaiškėjo, kad absoliuti dauguma tų parašų buvo suklastota ir ten tų originalių parašų buvo viso labo keli tūkstančiai. Tai, ar buvo šitas faktas kažkaip iškomunikuotas, ar buvo į jį atsižvelgta? Tie patys maršo organizatoriai, kurie tikrai labai daug ant tos peticijos statė, ar jie padarė kažkokias išvadas ir išleido kažkokias komunikacijos žinutes? Tiesiog apsimetė, kad to nevyksta“, – kai paaiškėjo, jog parašai – suklastoti, kalbėjo T. V. Raskevičius.

Dėl šių žodžių R. Grinevičius pasijuto įžeistas. Tačiau teismas ieškinį atmetė.

Portalas lrt.lt skelbia, kad teismo sprendimas įsiteisėjo praėjusią savaitę. Teismas pripažino, kad T. V. Raskevičius neįžeidė garbės ir orumo, nes viešai paskelbė žurnalistų išsiaiškintus faktus, paaiškėjusius po atlikto žurnalistinio tyrimo.

Po teismo sprendimo R. Grinevičius teigė, kad pastarasis yra vykdomas, bet plačiau nieko nekomentavo.

Jarmo.net primena, kad šeimų maršo vieno iš lyderių rūstybę T. V. Raskevičius užsitraukė viešai pažadėjęs atstovauti ir LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą. R. Grinevičius Seimo narį ėmė kritikuoti dėl tariamo tautos ignoravimo. Praėjusiais metais prasidėjęs parašų rinkimo vajus baigėsi pirmuoju šeimų gynimo maršo mitingu, įvykusiu Vilniuje Vingio parke gegužės 15-ąją. Po to sekė dar keli protestai, vienas jų rugpjūčio 10-ąją pasibaigė riaušėmis prie Seimo, kai susirinkę mitinguotojai, nepatenkinti Vyriausybės sprendimais dėl COVID-19 pandemijos valdymo, ėmė smurtauti prieš tvarką prižiūrėjusius policijos pareigūnus.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni