„Kovoti prieš savus - per didelė prabanga“. Juškaitė tikisi proveržio LGBTQ+ teisių srityje

Ketvirtadienį prasidėjo Seimo pavasario sesija. Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė įžvelgia pavojingą tendenciją – mėginama Rusijos karo Ukrainoje ir žmogaus teisių temas supriešinti tarpusavyje.

Dž.G.Barysaitės/Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Jarmo.net primena, kad dalis konservatorių, pavyzdžiui, Jurgis Razma, Laurynas Kasčiūnas, o taip pat ir „valstiečiai“, tarp jų – Agnė Širinskienė, įnirtingai stengėsi išbraukti iš sesijos darbų programos Partnerystės įstatymo svarstymą.

Anot  J. Juškaitės, nors „visuomenėje girdisi balsų, kurie bando supriešinti karo Ukrainoje ir žmogaus teisių klausimus“, tačiau taip elgtis nevertėtų.

„Toks požiūris klaidingas: turime dėti visas pastangas, kad tiek į Lietuvą atvykstantys žmonės, tiek šalies piliečiai ir gyventojai Lietuvoje jaustųsi saugiai. Todėl tiek Partnerystės įstatymas, tiek Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas, tiek kitos su žmogaus teisėmis susijusios iniciatyvos gali ir turi būti svarstomos bei priimamos“, – savo „Facebook“ paskyroje ketvirtadienį pareiškė J. Juškaitė.

Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė priminė trečiadienį Seimo nariams išsiųstą organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ atstovių kreipimąsi, kuriame, be kita ko, pastebima: „Šiais sudėtingais laikais, karo akivaizdoje, kovoti prieš savus ar ignoruoti žmogaus teises yra per didelė prabanga“.

„Šiais žmogaus teisių pasiekimais naudosimės visi. Kaip teisingai pastebi mamos, kovoti prieš savus - per didelė prabanga“, – teigia J. Juškaitė.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

Naujesnė Senesni