Raskevičius perspėja: jei partnerystės programoje neliks, tai bus laikoma koalicijos sutarties sulaužymu

Laisvės frakcijos Seime atstovas, vienas iš Partnerystės įstatymo rengėjų Tomas Vytautas Raskevičius teigia, kad jeigu Seimo pavasario sesijos darbų programoje Partnerystės įstatymo svarstymo neliks, bus laikoma, kad sulaužyta koalicijos sutartis.

Tomas Vytautas Raskevičius | Seimo kanceliarijos/O. Posaškovos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Žurnalistams Seime politikas sakė, kad įstatymo išbraukimą iš Seimo pavasario sesijos darbų programos vertintų kaip koalicijos sutarties įsipareigojimo laužymą.

Tiesa, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas pabrėžė, kad nors opozicijos atstovai tvirtina priešingai, tačiau Laisvės partija koalicijos partneriams ultimatumų nekėlė, iš Seimo daugumos pasitraukti negrasino.

„Tikrai rankų laužymo jokio nebuvo. Pats vakar dalyvavau koalicijos seniūnių susitikime ir tikrai nebuvo formuluojami jokie ultimatumai. Tiesiog buvo priminta, kad koalicijos sutartyje yra įsipareigojimai visiems koalicijos partneriams dėti kryptingas pastangas, kad šie įstatymų projektai būtų priimti“, – sakė politikas, patikindamas, kad jo atstovaujama Laisvės partija tikrai nekėlė sąlygų dėl diskusijas keliančio Partnerystės įstatymo ir negrasino pasitraukti iš valdančiosios daugumos.

„Visi puikiai žinome, kad yra keliami ultimatumai, jog jeigu bus išbrauktas (įstatymas – jarmo.net) iš darbų programos, tiesiog Laisvės partija pasitrauks iš koalicijos“, – žurnalistams Seime komentavo Lietuvos regionų frakcijos atstovė Agnė Širinskienė.

„Dar kartą kartoju – apie tai kalbos nebuvo“, – sakė T. V. Raskevičius, praneša naujienų agentūra ELTA.

Agnė Širinskienė | Seimo kanceliarijos/O. Posaškovos nuotr.


Jarmo.net primena, kad Seimo narė A. Širinskienė registravo pasiūlymą iš Seimo pavasario sesijos darbų programos išbraukti Partnerystės įstatymą. Politikė aiškino, kad neva ir taip visuomenėje kilus įtampai dėl karo Ukrainoje nereikėtų imtis kontraversiškai vertinamų įstatymų. Tačiau T. V. Raskevičius tokius argumentus atmeta ir teigia, kad A. Širinskienė skaldo visuomenę, nors dėl to pati kaltina LGBTQ+ bendruomenę, kuri tik siekia lygiateisiškumo. 

Parlamente apie A. Širinskienės siūlymą jau buvo diskutuojama praėjusią savaitę, tačiau neradus bendro sutarimo klausimas nukeltas šiam antradieniui. Parlamentas jau turėjo balsuoti dėl pasiūlymo rytiniame Seimo posėdyje, tačiau svarstymas nukeltas iki 16 val. 45 min.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni