Tikisi, kad Seimas panaikins „gėjų propagandos" įstatymą

Rusija, Lietuva, Vengrija – visas šias valstybes vienija bendras bruožas: šalių įstatymai numato, kad temos apie LGBTQ+ asmenis yra ne kas kita, o propaganda. Rusijoje šis įstatymas taikomas dažnai, Lietuvoje apie cenzūrą girdėti mažiau. Vis tik „gėjų propagandos“ įstatymas velkasi lyg gėdos šleifas. LGBTQ+ teisių organizacijos TJA vadovas Artūras Rudomanskis sako besitikintis, kad Seimas sugebės jį panaikinti. 

A. Rudomanskis | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Anot jo, Laisvės frakcija siūlo Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo 4 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą, nors jis dar neregistruotas. 

„Labai tikiuosi, kad bus pasiūlyta išbraukti šitą šio straipsnio 2 dalyje įtvirtintą nesąmonę, kad neigiamą poveikį nepilnamečiams darančiai informacijai priskiriama ši viešoji informacija: <...> 16) kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata <...>“, – savo lūkestį išreiškė A. Rudomanskis. 

Be to, jis teigė besiviliantis ir to, kad ketvirtadienį Seimas patvirtins be pakeitimų pavasario sesijos projektą.

„Labai atidžiai stebėsiu kairiųjų politikų balsavimus. Nors esu labai nusivylęs Seimo nariais, kurie save vadina kairiaisiais, nes dažnai nesilaiko savo svarbiausių principų: laisvės, lygiateisiškumo ir solidarumo, tačiau kažkur viduje vis dar labai tikiuosi, kad nesuklups ties Agnės Širinskienės registruotu pasiūlymu – išbraukti Partnerystės įstatymo projektą iš darbotvarkės“, – teigė A. Rudomanskis. 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni