Translytė plaukikė tapo Amerikos čempione

Amerikietė plaukikė Lia Thomas pateko į istoriją kaip pirmoji translytė moteris, laimėjusi JAV vykstančiame NCAA plaukimo čempionate.

Lia Thomas | Mike Comer/„Getty Images“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kovo 17-ąją, ketvirtadienį, sportininkė pirmoji finišavo 500 jardų (arba daugiau nei 457 metrų) plaukimo distancijoje laisvuoju stiliumi. Šį atstumą ji įveikė per 33,24 sekundes. Pensilvanijos (JAV) valstijoje gyvenanti moteris 2 sekundėmis aplenkė atstovę iš Virdžinijos universiteto Emmą Weyant, užėmusią antrąją vietą.

L. Thomas triumfą lydi aršios diskusijos dėl translyčių sportininkų dalyvavimo rungtynėse su vyrais arba moterimis. Tuo, jog translytės moterys nori rungtis su cislytėmis moterimis arba translyčiai vyrai varžosi su cislyčiais vyrais, piktina JAV dešiniuosius politikus. Daugiau nei 10 valstijų respublikonų įstatymų leidėjų prie „McAuley“ vandens centro, kuriame ir vyko varžybos, iškėlė plakatus, nukreiptus prieš translyčius sportininkus.

Tačiau net ir sulaukdama spaudimo nesiekti aukštesnių sportinių rezultatų, L. Thomas nenuleidžia rankų.

„Noriu parodyti translyčiams vaikams ir jaunesniems transsportininkams, kad jie nėra vieni“, – sakė ji leidiniui „Sports Illustrated“.

Parengta pagal pinknews.co.uk

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni