Vengrijos islamo bendruomenės vardu skleidžiama homofobiška demagogija

Vengrijos islamo bendruomenė palaiko šalies premjero Viktoro Orbano Vyriausybės poziciją dėl taip vadinamo „vaikų apsaugos“ referendumo ir teigia, kad „šėtoniškas LGBT judėjimas nori nunuodyti mūsų vaikų sielas“, skelbia portalas hungarytoday.hu

Islamo simboliais laikomi mėnulis ir žvaigždė | Meruyert Gonullu/Pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Praėjusiais metais Vengrijos parlamentas leido Vyriausybei surengti referendumą LGBTQ+ teisių klausimais. Tai – žingsnis, kuriuo siekiama dar labiau apriboti seksualinių mažumų teises. Vengrijoje jau priimtas „gėjų propagandą“ draudžiantis įstatymas, o translyčiai asmenys nebegali turėti dokumentų, kuriuose būtų pakeistas jų lyties žymuo, nors tokia tvarka prieštarauja pačios Vengrijos Konstitucijai.

Neseniai atlikta vengrų apklausa parodė, kad šis referendumas, kuris vyks kartu su balandžio 3-ąją rengiamais rinkimais, gali būti pripažintas neįvykusiu, kadangi nemaža dalis Vengrijos gyventojų jame ketina nedalyvauti. Referendume nebalsuoti planuoja net 41 proc. visų šalies gyventojų.

„Siųskime žinią tarptautiniam, šėtoniškam LGBT judėjimui, kuris nori apnuodyti mūsų vaikų sielas, kad mums Vengrijoje nereikia jų „švietimo“ mūsų vaikams“, – štai tokią žinią socialiniuose tinkluose skleidžia Vengrijos islamo bendruomenės vicepirmininkas Mikloso Ahmedo Kovacso.

Anot jo, pasaulis – o ypač vakarai – eina klaidinga linkme ir kiekvienais metais tampa vis sunkiau auklėti savo vaikus pagal tradicines vertybes. „Todėl kiekviena maža sėkmė ginant normalumą, tokia kaip sėkmingas referendumas, yra pergalė ginant moralę“, – teigia M. A. Kovacso.

Tai nėra pirmasis šio vyro išstojimas prieš homoseksualių asmenų teises. 2015 metais jis pareiškė, kad kad „homoseksualai yra nešvariausios būtybės iš visų Alacho būtybių“ ir neva dėl šios priežasties musulmonai neturėtų „niekada priimti šito dalyko, šios ligos, šio siaubingo“ reiškinio.

Kaip rašo hungarytoday.hu, V. Orbano vyriausybė referendumui ėmė ruoštis dar praėjusių metų vasarą. 2021 metais Vengrijoje pristatytas neva prieš pedofiliją nukreiptas įstatymas, kuriuo išties norima pažaboti LGBTQ+ asmenų teises į saviraišką bei švietimą. Įstatymu buvo uždrausta tariama „gėjų propaganda“. Tai sukėlė tarptautinės bendruomenės pasipiktinimą.

O štai šiais metais balandį vyksiančiame referendume rinkėjų bus klausiama, ką šie mano apie mokyklose „demonstruojamą“ seksualinę orientaciją, žiniasklaidoje pateikiamą LGBTQ+ temą, informavimą apie lyties keitimą ir pan.

Vengrijos nevyriausybinės organizacijos, pasisakančios už žmogaus teisių apsaugą, ragina vengrus ignoruoti šį referendumą, jog jis būtų laikomas neįvykusiu. Tokį raginimą išreiškė tiek „Budapest Pride“, tiek „Asmensty International“.

Žmogaus teisių gynėjai sako, kad referendumo klausimai suformuluoti taip, jog būtų sudarytas toks įspūdis, kad žmonės nukentės nuo informacijos apie LGBTQ+ asmenis. Taip yra pažeidžiamas neheteroseksualių žmonių orumas.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni