Lvive užpulta žinoma Ukrainos LGBTQ+ aktyvistė: „Tai nebuvo atsitiktinis išpuolis prieš atsitiktinį asmenį“

Teikdama humanitarinę pagalbą, Lvive buvo užpulta Ukrainos LGBTQ+ teisių organizacijos „Insight“ vadovė Olena Ševčenka, penktadienį pranešė organizacijos atstovai.

„Insight“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Įvykis nutiko tarp 11.00 ir 11.25 val. šį rytą. LGBTQ+ teisių aktyvistės, šiuo metu teikiančios pagalbą nuo karo nukentėjusiems tautiečiams, iškrovė maždaug 1,1 tonos įvairių pagalbos reikmenų, tarp kurių daugiausia priemonių skirta vaikams. Baigus darbus kai kurios grįžo į sandėlį, o O. Ševčenka liko gatvėje ir kalbėjo telefonu. Kaip praneša „Insight“ atstovai, prie jos prižingsniavo vyriškis, pasisveikino su ja, o tuomet ėmė purkšti į veidą nežinomos kilmės skystį bei netrukus pasišalino. 

Kaip vėliau paaiškėjo, išpuolį surengė 2 vyrai, iš kurių vienas stovėjo šalia ir dairėsi, ar niekas nestebi jų vykdomo nusikaltimo. 

„Insight“ nuotr.


„Tai nebuvo atsitiktinis išpuolis prieš atsitiktinį asmenį“, – rašoma „Insight“ pranešime.

Teigiama, kad galbūt moteris buvo užpulta dėl to, nes vadovaudama „Insight“ jau daugiau nei 15 metų gina LGBTQ+ žmonių teises Ukrainoje. „Olena taip pat yra Ukrainoje žinoma feministė, „Moterų žygio“ vadovė ir visuomenės veikėja, dėl savo veiklos ne kartą sulaukusi grasinimų. <...> Lvivas dabar yra galinė tvirtovė, į kurią keliauja daugybė pagalbos priemonių kariškiams ir civiliams. Visa šalis susivienijo bendram tikslui, bendrai pergalei. Vis dar negalime patikėti, kad yra žmonių, kurių prioritetai kitokie ir jie puola savanorius. Tiesiog gatvėje, Lvivo centre“, – skelbia „Insight“ atstovai. 

„Smerkiame išpuolį prieš LGBT+ aktyvistę Oleną Ševčenką, nevyriausybinės organizacijos „Insight LGBTQ“ ir „Moterų maršo“ vadovę! Tuo metu, kai bendruomenė kartu su kitais kovoja prieš Rusijos vykdomą invaziją, tokie veiksmai yra nepriimtini! Prašome Lvivo srities policijos nustatyti užpuolikus ir patraukti juos atsakomybėn“, – kreipimesi, išplatintame penktadienį, paskelbė „KyivPride“ aktyvistai.

Savo „Facebook“ paskyroje pati O. Ševčenka patvirtino, kad jai į akis buvo papurkšta cheminės medžiagos, bet regėjimą ji atgavo. 

LGBTQ+ teisių aktyvistei pagalbą suteikė medikai, apie įvykį pranešta policijai.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni