Maskvos teismas skyrė baudą „Meta“ ir „TikTok“ už nepašalintą „homoseksualumo propagandą“

Socialinius tinklus, tarp jų – „Facebook“, valdančiai bendrovei „Meta“ bei programėlei „TikTok“ Maskvos teismas šią savaitę paskyrė baudą už tai, jog platformose nebuvo pašalintas turinys apie LGBTQ+ bendruomenę.

„Facebook“ | Asociatyvi pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tagankos apygardos magistrato teismas balandžio 26-ąją nusprendė, kad „Meta“ privalo sumokėti 4 milijonus rublių (52 800 JAV dolerių) už tai, kad iš „Facebook“ ir „Instagram“ tinklų nepašalino medžiagos, „propaguojančios LGBT bendruomenę“ ir „įžeidžiančios Rusijos nacionalinę vėliavą ir herbą“.

Atskirame posėdyje Rusijos sostinės teismas nusprendė, kad „TikTok“ turi sumokėti papildomus 2 milijonus rublių (26 400 JAV dolerių)už tai, kad nepašalino turinio, kuris, teismo teigimu, „propaguoja homoseksualius santykius“.

Teismo sprendimai buvo priimti Rusijos žiniasklaidos reguliavimo institucijos „Roskomnadzor“ prašymu. Tarnyba sugriežtino kontrolę žiniasklaidoje varžydama spaudos ir žodžio laisvę po to, kai Rusija vasario 24-ąją pradėjo plataus masto karinę invaziją į Ukrainą vadindama tai „specialiąja operacija“. Socialiniuose tinkluose pasipylė kritikos banga, o jų valdytojai pranešė, kad už Rusijos elgesį kritikuojančius komentarus vartotojai nebus baudžiami šalinant ar slepiant jų turinį. Maskva reagavo į šį žingsnį teigdama, kad „Facebook“ tampa „ekstremistiniu“ tinklu.

Praėjusį mėnesį Rusijoje „Meta“ prokurorų buvo pavadinta „ekstremistine organizacija“, o „Facebook“ ir „Instagram“ vartotojams šalyje užblokuota prieiga.

Parengta pagal rferl.org informaciją
Naujesnė Senesni